Bright Stuff

Deze drie nieuwe smartphones raden we je aan

12 april 2019 14:55

We vervangen vier producten in onze Bright Stuff-koopgids. Nieuw zijn de iPad Mini en drie smartphones in verschillende prijsklassen.

Bij Bright worden we vaak gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, e-bike, en ga maar door. Na jaren uitgebreid testen mogen we wel zeggen dat we er oog voor hebben. Onze favoriete producten bundelen we in Bright Stuff. In de koopgids tonen we de drie beste keuzes in een groeiend aantal categorieën gadgets. We werken de gidsen steeds bij, zodat ze op elk moment het beste advies geven.

Galaxy S10+

Ook nu zijn er weer vier updates in onze gids. De eerste twee zijn in de categorie smartphones van boven de 600 euro, de Eredivisie van de telefoonmarkt. We voegen de Samsung Galaxy S10+ toe; hij neemt de plaats van de Galaxy Note 9 in. Waarom is simpel: dit is het beste toestel uit de stal van Samsung, überhaupt één van de beste Android-smartphones van het moment. Een telefoon met uitstekende, veelzijdige camera's, een goed scherm, een eigenzinnig ontwerp en zo'n beetje elke denkbare functie.

Huawei P30 Pro

Ook voegen we de Huawei P30 Pro toe, en daarvoor moet de Google Pixel 3 een stapje opzij. Dat heeft een paar redenen: om te beginnen is de Pixel 3 officieel nog steeds niet te koop in Nederland. Er is grijze import, maar daar betaal je wel extra voor. En voor die vrij hoge prijs krijg je dan een toestel dat er, eerlijk is eerlijk, uitziet alsof het twee jaar geleden op de markt kwam. Maar ja, die uitstekende camera hè. Nou, daarom dus de P30 Pro.

De nieuwste telefoon van Huawei maakt met zijn viervoudige camera in het donker minstens zulke goede foto's als de Pixel 3. Door zijn keur aan lenzen presteert het toestel goed in elke denkbare situatie. Het is daarnaast ook een zeer compleet toestel, met als grootste minpunt wellicht de softwarelaag die Huawei over Android legt. Op dat vlak blijft de Pixel 3 ongeslagen, maar het is niet genoeg om de podiumplaats te behouden.

Xiaomi Mi 9

In de categorie smartphones van 400 tot 600 euro vervangen we de Xiaomi Mi Mix 3 voor de nieuwe Xiaomi Mi 9. Officieel is de Mi 9 het eerste toestel dat Xiaomi in Nederland uitbrengt. Een prima entree, want deze Mi 9 biedt voor 499 euro een telefoon met een prachtig scherm, de snelste Qualcomm Snapdragon 855-chip en drie camera's. Naast de standaardlens met 48 megapixels heeft de Mi 9 ook een 16 megapixel ultragroothoeklens en een 12 megapixel telelens met 2x optische zoom. Dat levert prima foto's op, en maakt van de Mi 9 het toestel met misschien wel de beste prijs-kwaliteitverhouding van het moment.

iPad Mini (2019)

In ons lijstje met de drie beste tablets heeft de iPad van vorig jaar plaats gemaakt voor de nieuwe iPad Mini. We wisten niet of Apple de kleinste iPad nog wel in zijn aanbod zou houden, aangezien iPhones alsmaar groter worden. Maar na drie jaar is er eindelijk weer een nieuwe iPad Mini. Enkel klein in formaat, want hij heeft de nieuwste Apple A12 Bionic-chip die ook in de nieuwste iPhones XS en iPhone XR zit, ondersteunt de Apple Pencil en is nog steeds de enige iPad die je lekker in één hand kan vasthouden. De iPad Mini is er vanaf 459 euro.

Samenvattend:

Smartphones:

« Eruit: Samsung Galaxy Note 9

» Erin: Samsung Galaxy S10+

« Eruit: Google Pixel 3

» Erin: Huawei P30 Pro

« Eruit: Xiaomi Mi Mix 3

» Erin: Xiaomi Mi 9

Tablets:

« Eruit: iPad (2018)

» Erin: iPad Mini (2019)

Klik op de producten voor de toelichting en de video.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.