Smartphones 400-600 euro

OnePlus 7T

13 oktober 2019 20:20

De OnePlus 7T heeft de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die we van OnePlus kennen, met ook nog eens een geweldig 90 Hz-scherm.

OnePlus bracht de afgelopen jaren steeds één telefoon op de markt, maar tegenwoordig zijn dat er twee: een 'normaal' model en een Pro-versie. Verschillen tussen de OnePlus 7T en 7T Pro zijn klein. De Pro heeft iets betere camera's, geen scherminkeping voor de selfiecamera en een hogere schermresolutie, 1440p tegenover de 1080p op 6,55 inch van de 7T. Ook heeft de 7T Pro gebogen schermranden.

Maar de OnePlus 7T deelt het belangrijkste kenmerk van de 7T Pro: het soepele 90 Hz amoled-scherm. Die hertz staat voor het aantal beeldjes per seconde dat de telefoon laat zien. Smartphones van de afgelopen jaren zijn vrijwel allemaal 60 Hz. Is sneller beter? Jazeker, want alles ziet er soepeler uit. Bij het scrollen volgt het scherm je vinger of duim sneller, en elke animatie oogt extra vloeiend. Je raakt meteen verwend: elk ander scherm ziet er plots traag uit.

Wij merkten weinig negatief effect van het snellere scherm op de accuprestaties. Met zijn 3800 mAh-accu houdt de 7T 't het gros van de dag vol. En hij heeft Warp-snelladen, met 30 watt. Van 0 naar 100 in iets meer dan een uur, en een half uur laden is genoeg voor 70 procent lading. Minpuntje: OnePlus ondersteunt nog steeds geen draadloos laden, in tegenstelling tot zo'n beetje elke concurrent.

Dat gemis maakt de 7T dan wel weer goed met zijn chip: de allersnelste Qualcomm Snapdragon 855 Plus. Hij heeft 8GB werkgeheugen en 128 GB opslag, en de vingerafdrukscanner die onder het scherm zit verstopt is razendsnel. De 16 megapixel selfiecamera presteert prima, inclusief puike portetmodus. De scherminkeping is één van de kleinste op de markt, en stoort geen moment.

Hoewel de OnePlus 7T Pro iets betere camera's heeft, zit het drietal achterop de 7T op vrijwel hetzelfde niveau. We hebben een 48 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel telefotolens en nu ook een ultragroothoeklens, met een kijkhoek van 117 graden en 16 megapixels. De 7T heeft ook nog eens 2x optische zoom, en maakt de beste OnePlus-foto's tot nu toe. De duurdere concurrenten doen het nog steeds beter op cameragebied, maar je hebt niks te klagen.

De OnePlus 7T kost 599 euro.

Pluspunten:

  • Heerlijk 90 Hz-scherm
  • Razendsnelle chip
  • Warp-snelladen
  • Goeie camera's
  • Scherpe prijs

Minpunten

  • Geen draadloos laden
  • Behoorlijk groot

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.