Smartphones <250 euro

Nokia 6.2

13 november 2019 17:24

De Nokia 6.2 is een fraai, compleet toestel met drie prima camera's en een prettig scherm.

Nokia maakt alweer een paar jaar fraaie Android-toestellen, die draaien op Android One. Een flinke pré, want met Android One ben je vanaf de introductie van de telefoon drie jaar lang gegarandeerd van de nieuwste beveiligingsupdates. Een prettige gedachte, en in deze prijsklasse lang niet altijd een zekerheid.

Deze Nokia 6.2 lijkt in veel opzichten op de Nokia 7.2 die wij ook in Bright Stuff aanraden. Hetzelfde prettige 6,3 inch lcd-scherm met 1080 x 2280 pixels en HDR10-ondersteuning. En achterop zitten ook drie camera's, in dit geval een mindere 16 megapixel groothoeklens en 5 megapixel dieptesensor voor prima portretfoto's met kunstmatige scherptediepte.

De derde lens is een 8 megapixel ultragroothoeklens, echt een fijne toevoeging. Zowel in de stad als de natuur kun je extra creatieve, grootse foto's maken. Niet van de beste kwaliteit, maar we zouden 'm niet willen missen. Voorop zit in de bescheiden scherminkeping een prima 8 megapixel selfiecamera. De accu met capaciteit van 3500 mAh is prima.

De Nokia 6.2 draait op een Qualcomm Snapdragon 636-chip met 4 GB werkgeheugen, tegenover de snellere Snapdragon 660-chip met 6 GB werkgeheugen van de 7.2. De Nokia 6.2 volstaat prima bij de gemiddelde app, maar schiet bij games tekort. De Nokia 6.2 heeft 64 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD. Hij draait nu nog Android 9, maar een update naar Android 10 komt eraan. De Nokia 6.2 is er in zwart en zilver en kost 224 euro.  

Pluspunten:

  • Fraai ontwerp in glas
  • Lekker scherm
  • Prima camera's
  • Android One

Minpunten:

  • Chip heeft moeite met games
  • Niet de beste kijkhoek
  • Geen snelladen

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.