Bright TV

Vlogger zoekt inspiratie (en krijgt een overdosis)

23 oktober 2016 21:11

Wekelijks maakt Bram een vlog voor Bright TV, maar dit keer had hij geen inspiratie. Hij zocht hulp bij zijn mede-vloggers.

Het is me wat, elke week een vlog maken. Elke keer weer iets vinden dat je opvalt, dat je irriteert, dat je mee wilt geven aan de kijkers. En dan heb ik het nog makkelijk. Ik doe het eens per week, maar dat is een tempo van niks als je naar de andere vloggers kijkt. BeautyNezz is om de dag te zien, Casey Neistat elke dag en Enzo Knol zelfs twee keer binnen 24 uur.

Maar toch, van de week overviel het me: geen inspiratie hebben. De hulp op internet was nogal overweldigend. De site VloggerWorld wist zelfs een 50-tal ideeën op te schrijven waar je het in je vlog allemaal over kunt hebben, zoals 'Mijn moeder zit op Facebook' en 'Waar ik mijn inspiratie voor mijn vlogs vandaag haal'. En zoek je op YouTube op ‘inspiratie’, dan lijkt iedereen een levenscoach te zijn. Om gek van te worden.

Was er dan helemaal niks uit te halen?

Toch wel, een beetje dan. Behalve het altijd goede ‘loop eens een ommetje’, vond ik een prima tip van Kai Vermaas: als het je niet lukt om te focussen, pak dan eerst totaal iets anders om je aandacht volledig op te richten. Zoals een spelletje of een klusje. Dan kan je daarna weer gefocust door.

Verder denkt vlogger Yara, met haar kleurige broek en bijpassend vloerkleed, dat het goed is om terug te gaan naar het enthousiasme dat je had toen je besloot om te beginnen met video’s maken. Dat lijkt me ook geen kwaad kunnen.

En dan, vooruit, nog ééntje. VloggerWorld.nl had toch nog iets interessants: ‘Lees je eerder geposte berichten door of kijk naar je video’s die je gemaakt hebt’. Zo kan je een ‘deel 2’ maken van een eerder goed gevallen videootje.

Meer dan dit heb ik er niet uitgehaald. Het is trouwens bij mij nog niet zo erg. De inmiddels alweer gestopte vlogger Teridon zat vol met ambitie, maar helaas ging het direct niet zo lekker. Zijn eerste vlog droeg de titel VLOG #1 GEEN INSPIRATIE?!.

Kijk elke maandag naar Bright TV op RTL Z en RTL 7.