Bright TV

Vlog: Iets te vieren? Stuur eens een VR-kaart

9 oktober 2016 16:04

De schoonoma van Bram werd 80 jaar en daarom verraste hij haar met een Virtual Reality-kaart. "Apart, zeg."

Met m’n 27 jaar oud heb ik nog net het staartje van de opgestuurde felicitatiekaart meegemaakt. Ik weet nog dat ik op mijn verjaardagen naar de brievenbus rende om te kijken of iemand mij een kaart had gestuurd. Die tijd is al lang verdwenen. Maar de kaart is aan een mini-revival bezig. Neem bijvoorbeeld Omapost, waarmee je elke week een echt kaartje naar je oma, opa of eenzame bejaarde stuurt via een app.

Nieuw is VRgifts, het opsturen van een gepersonaliseerde VR-kaart. Daar wilde ik mijn 80-jarige schoonoma mee verrassen. Ik schatte de kans dat zij een smartphone had en ook wist hoe je een VR-bril in elkaar vouwde zeer gering, dus ik ben haar toch maar even op gaan zoeken:

Wat zit in het pakket?

VRgifts is een nieuw Nederlands bedrijfje waarmee je dus een VR-kaart kan sturen. De aanvraag doe je digitaal, waarna VRgifts een kartonnen VR-headset en een kaartje opstuurt naar de ontvanger. De gelukkige downloadt een app, vult daar de meegestuurde code in en duikt vol de verrassing in. Je kunt een kaart sturen voor beterschap, verjaardag of een algemene gefeliciteerd. Binnenkort komt daar nog een liefdesvariant bij.

Is het leuk?

Voor die 10 euro is het best een geinig grapje. De personalisatietools vallen een beetje tegen: die zijn niets meer dan een fotootje van jezelf en een tekst van twee regels, ingeladen in de video.

Maar vooral voor mensen die nog niet eerder een VR-bil op hun neus hebben gehad, is het een fijne vriendelijke en vrolijke introductie.

PS. Wel moet je dus even inschatten of men capabel is om een bril in elkaar te vouwen en een app te installeren, al is het beide geen hogere wiskunde.

Bright TV zie je elke maandagavond op RTL Z (22:00) en RTL 7 (rond middernacht). Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal om uitzendingen en items terug te kijken.