Bright TV

Vlog: VR-app helpt je van feestjesangst af

26 juli 2016 14:11

VR-coach Dana Maria Faneker werkt aan VR-therapie tegen angsten. Bram probeerde alvast haar VR-app voor mensen met feestjesangst.

Het waren twee drukke maanden voor Dana Maria Faneker. Na het winnen van de Samsung VR Challenge kreeg de trainer en coach uit Den Haag verschillende interviews en er ging geen dag meer voorbij zonder afspraken met geïnteresseerden. De prijs hield in dat haar idee voor een VR-applicatie uitgewerkt gaat worden, in samenwerking met Samsung. Het moet een applicatie worden die mensen helpt om over hun vrees te stappen, zegt Dana. "Het gaat over vrees of liefde. Deskundigen beweren dat al ons gedrag voortkomt uit angst of liefde. En als je alle angst kan wegnemen, ben je vrij om je dromen waar te maken. Dat kan je als geen ander trainen met virtual reality."

Virtueel in een groepje zitten

De eerste gesprekken over de app zijn inmiddels geweest: "Maar verder kan ik er nog niet te veel over zeggen." Wel kon ze gelukkig haar eerste VR-applicatie laten zien, waarbij mensen met feestjesangst kunnen trainen hoe het is om in een groepje te zitten.

De trainer die trainers coacht

Het grote plan van Dana is om haar bedrijf Captain VR uit te laten groeien tot dé speler die applicaties en trainingen aanbiedt aan allerlei soorten coaches, zodat de coaches weer cliënten kunnen helpen met de VR-bril naast hen op de bank. Daarom traint ze nu trainers, die de coaches weer op gaan leiden. De aanvragen stromen binnen.

Met Bright TV waren we ook bij de uitreiking van de VR Challenge.