Bright TV

Vlog: elektrisch longboarden doe je (ongeveer) zo

21 januari 2016 21:40

Eigenlijk mag het niet, maar het is wel te gek. Bram stapte voor het eerst op een elektrisch longboard.

Steeds vaker zie ik ze langsglijden: stijlvolle jongens op plankjes met wielen. En ze zien er zo stijlvol uit omdat ze op een long-, dan wel skateboard staan, maar niet hoeven te steppen. In het longboard zit namelijk een klein elektrisch motortje, dat ze met een afstandsbediening in hun hand vooruit dirigeren.

Verschillende modellen, tot 40 km/u

Het aanbod is al behoorlijk groot. Zo heb je Inboard (1399 dollar, pre-order), de lichte dunne Marbel, (1300 dollar), Z Board (1299 dollar) en het hippe Boosted (vanaf 999 dollar). Allemaal hebben ze weer iets bijzonders, zoals bijvoorbeeld de motor verwerkt in de wielen of een maximale snelheid tot 40 kilometer per uur. Een skateboardhelm is een aanrader.

Ik had het geluk om met Jimmy Boy op pad te gaan: hij heeft niet 1, maar 2 elektrische longboards. Het gaat om de Yuneec E-GO (699 dollar), in verhouding een relatief goedkoop model. Bekijk het ommetje in het Vondelpark hier, uitgezonden in Bright TV op RTL Z deze week.

Verboden

Wel nog een 'klein' detail: eigenlijk mogen de longboards met een motortje helemaal niet de weg op. Ook niet op de stoep. Iets met een certificaten, elektrische voertuigen en wetgeving. Maar het motortje zit zo goed verborgen dat een agent wel ernstig goed moet opletten wil hij het zien. En dan moet hij ook nog een slecht gehumeurd zijn wil hij je beboeten.

Nog één nadeeltje

Je broek en je schoenen worden kleddernat als de weg een beetje vochtig is. Dus eigenlijk moet je dan met kaplaarzen en een regenbroek het bord betreden. Maar ja, dan blijft er van die stijlvolle snelle jongen niks meer over. Dan helpt zelfs een pet niet meer.

Miniatuurvoorbeeld