Bright TV

Exclusief in Bright TV: flinterdunne flexibele OLED-tv van LG

19 oktober 2015 23:34

<p><strong>LG onthulde prototypes van oled-tv's die maar 0,97 mm dun zijn. Bright maakte exclusieve beelden.</strong></p>

Bright TV, elke maandag vanaf 22:30 uur op RTL Z

Je kunt LG's Oled-Wallpaper echt als een poster tegen je muur plakken. Door de dunheid is het beeld flexibel, dat geeft de mogelijkheid om hem in speelse vormen te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een paar tv's in een golfbeweging naast elkaar zetten, of twee op elkaar plakken zodat je aan twee kanten beeld hebt.

De televisies kunnen zo als informatie- of reclameborden dienen op openbare plekken of een heel nieuwe kijkbeleving bieden in de woonkamer. De flexibele oled-techniek kan ook worden toegepast in andere producten, zoals wearables of meubels. De bolling van het beeld lijkt niets af te doen aan de beeldkwaliteit en ook van de zijkant blijft alles goed zichtbaar.

Voor bijbehorende voorzieningen, HDMI-poorten bijvoorbeeld, werkt LG nog aan een kastje, waar de tv op kan worden aangesloten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf experimenteert op dit moment veel met de oled-techniek. Wanneer de tv’s in de winkel liggen, is nog niet bekend.

Bekijk de hele aflevering 7 van Bright TV

Met verder in de uitzending: een reportage over de Dutch Design Week, Miriam was bij de Kindercodeweek waar kids leren programmeren, David test de nieuwe 'fairtrade' smartphone Fairphone 2, die je zelf kan repareren en Erwin vertelt welke streamingdienst beter is: Spotify of Apple Music?

Bright TV, elke maandagavond 22:30 uur op RTL Z