Bright TV

Best of Bright: 3d-geprinte vluchteling op de redactie

21 september 2015 22:40

<p><strong>In Miriams rubriek in Bright TV: van 10 duizend 3D-geprinte beeldjes van vluchtelingen vond er ook eentje onderdak bij ons op de redactie. Wie haalt 'm op?</strong></p><p></p>

De afgelopen weken zijn er op de meest uiteenlopende plekken in Den Haag en Amsterdam meer dan 10 duizend miniatuurbeeldjes van vluchtelingen verspreid. Ze zijn onderdeel van het guerilla streetart-project Moving people. De beeldjes vertegenwoordigen 10 echte mensen en hun verhaal. Als je zo'n beeldje vindt, neem je het mee en laat je het achter op een nieuwe veilige plek in de stad.

Uiteraard stuur je er dan ook een tweetje uit met #movingpeople. De organisatie achter dit project, Powerofarthouse, hoopt hiermee ons de ogen te openen en de sociale cohesie te versterken, aangaande vluchtelingen.

De tien vluchtelingen die model hebben gestaan voor dit project zijn 3D-gescand, deze scan is 3D-geprint en hiervan zijn malletjes gemaakt voor de reproductie van de 10 duizend beeldjes.

Op de Bright-redactie

Ik liep deze week stomtoevallig de beeldjes van zowel Alex als Idris tegen het lijf in Amsterdam-Oost. Alex heb ik op een nieuwe plek gezet en die is daar ook alweer vandaan gehaald. Idris slaapt al een paar dagen bij ons op de Bright-redactie. Mocht je Idris naar een nieuwe plek willen brengen of bij jou op zolder laten logeren, stuur een tweet naar @Bright en wie weet mag jij hem volgende week tijdens de uitzending bij mij komen ophalen.

Verder: Kardashian-strijd in de App Store

De beroemde Kardashian selfie-zusjes Kylie, Khloe en Kim gingen een battle aan: wie van de drie zou met een vers gelanceerde app de meeste downloads krijgen in de App Store. En natuurlijk, wat zij aanraken verandert in goud. De zusjes kwamen binnen no-time op nr 1, 8 en 11 terecht in de Amerikaanse appstore. Shocking fact: Kylie, model, lid van de Kardashian-clan, en slechts 18 jaar, liet hiermee apps als Facebook, Instagram, Youtube en Snapchat achter zich. Althans, deze week.

De apps bieden Q&A's, je kunt er livestreams van de meiden bekijken en surprise, surprise: Kylie geeft je in haar app ook beautytips. Ok, de app is dus heel populair, maar dat heeft ook zijn keerzijde. Vlak na de lancering van de app, ontdekte Alaxic Smith dat er een beveiligingslek in zat. Dit gaf hem toegang tot meer dan 600.000 namen en emailadressen van de app-gebruikers. Oeps.

Verder aandacht voor een nieuwe app die slechtzienden laat luisteren naar Nederlandse films.

Bright TV, elke maandagavond op RTL Z