Bright TV

Bright TV: Het aftellen is begonnen

12 augustus 2015 23:26

<p><strong>Een nieuw HQ is gevonden, de eerste items worden gefilmd... het eerste tech-programma op de Nederlandse tv is onderweg!</strong></p><p></p>

De laatste update over Bright is alweer even geleden en vertelde je over RTL's overname van Bright. Sinds april zijn we aan alle kanten bezig om de nieuwe plannen te realiseren. Developers zijn driftig bezig met de nieuwe site en apps van Bright. Bright Night is teruggekeerd. Bright Day #5 op 21 november wordt groter en gaver dan ooit. En last but not least, het tv-programma Bright TV.

Vooruit

Bright TV is een van de wekelijkse themaprogramma's op het nieuwe RTL Z dat op maandag 7 september begint met uitzenden. Niet te verwarren met het huidige RTL Z dat overdag op RTL 7 wordt uitgezonden. Het nieuwe Z wordt een zelfstandige zender naast RTL 4, 5, 7 en 8 met een eigen programmering voor overdag, 's avonds en in het weekend.
De formule wordt ook verbreed. Naast Business en Finance worden Nieuws, Tech, Lifestyle en Opinie net zo belangrijk. Het wordt een breed netwerk dat zich met tv, digitaal en events richt op mensen met een ondernemende geest. Op mensen zoals jij die vooruit willen.

Het nieuwe Z is vanaf 7 september bij Ziggo te zien op kanaal 12 en bij KPN op kanaal 11. Bright TV is elke maandag te zien tussen 22:30 en 23:00. De presentatie is in handen van Merijn Doggen en ondergetekende. Maar je zult wekelijks meer bekende Bright-gezichten zien. We zetten vrijwel het hele team in, waaronder David Lemereis die net als hier op de site en op Bright Night en Bright Day voor het tv-programma de Uitpakparty gaat verzorgen.

A-lab

Bright TV wordt opgenomen op de nieuwe redactie in hotspot A-lab te Amsterdam, dat vlak naast het EYE Filmmuseum, de ADAM Toren en Paradiso's Tolhuistuin ligt op de kop van Noord. NB: A-labs motto, 'nurturing the brightest minds', bestond al :)

Zover is het nog niet. We verhuizen pas eind deze maand, moeten vervolgens in recordtijd de redactie (tevens opnamestudio) inrichten en nemen begin september de eerste aflevering op. Die eerste aflevering is direct op de eerste dag van Z op maandag 7 september te zien. Boom!

Achter de schermen

We gaan je tot die tijd op de hoogte houden van onze vorderingen met updates, vragen, tipjes van de sluier en blikken achter de schermen op Instagram (@bright_nl) en Facebook.

Meteen een oproep: heb jij toevallig een originele iPod uit 2001 (die met maar 5 gb en een mechanische scroll wheel) die wij in ons gadgetmuseum op de redactie mogen opnemen? Stuur even een mailtje naar de redactie.