Bright-videoblog vanaf de Paris Motor Show
Nieuws

Bright-videoblog vanaf de Paris Motor Show

woensdag 26 september 2012 16:25

Onze Rutger en Roger bloggen live vanaf Paris Motor Show. Deze blog wordt continu aangevuld met video's, foto's en tekst. F5!

Onze autoblogger Rutger Middendorp kijkt deze week met cameraman Roger Muskee rond op de Paris Motor Show. Ze gaan in de Franse hoofdstad een videoblog bijhouden over de nieuwste wagens en andere innovaties op autogebied. Op deze pagina verschijnen de komende dagen nieuwe filmpjes van Rutger en Roger. Te beginnen met de eerste: wat nemen de heren mee naar Parijs?

Bright Cockpit @ Paris Motor Show 1: Behind the scenes

Presentatie: Rutger Middendorp. Camera: Roger Muskee, Schwung Visuell

:: Update 26-9 20:04
De Volkswagen groep (o.a. Seat, Skoda, Porsche, VW, Audi, Bugatti, Bentley, Lamborghini) speelt een beetje vals en geeft een flinke show op de vooravond van de Mondial de l'Automobile Paris. Na de woorden 'lifestyle', 'individuality' 'personality' en 'desire' gehoord te hebben de eerste klapper van de avond: Porsche komt met de Panamera Sport Turismo. Een plug-in hybride stationwagon variant van de 4 deurs Porsche. Persoonlijk vind ik hem knapper dan de hatchback en voor de vorm (het is immers een concept) hebben ze er een groene auto van gemaakt. Kom maar door met die wagen. 

En de persfoto's komen ook live binnen:

Wil je meer weten, dan kun je even bij bijvoorbeeld Autoweek terecht. Morgen gaan we hem met de videocamera van iets dichterbij bekijken.

Oh ja, tussendoor zijn er dansmeisjes met oversized zonnekleppen en paraplu's om hun middel. Je had er bij moeten zijn. 

Audi heeft de A3 sportback in de aanbieding. Die ziet er echt EXACT zo uit als je verwacht. Als de vorige sportback, maar dan gecombineerd met de nieuwe A3. 

Ducati hoort tegenwoordig ook bij de Volkswagen Groep. Dus komt er een iets oudere man in een leren pak in sexy italian-english iets vertellen over twee nieuwe motoren. Ze zagen er lekker uit. Meer kreeg ik er echt niet van mee. Sorry. 

20:18 Tussen alle presentaties in krijgen we een soort infomercialigge consumentenonderzoek. Waar mensen zeggen dat ze een gevarieerde lifestyle hebben en daar een passende auto bij zoeken. Aangevuld met statistieken over hoeveel laptops we gebruiken per persoon of hoe vaak we met de auto op vakantie gaan. 

De nieuwe Seat Leon hebben we ook op internet al gespot. De baas van Seat zijn thunder is gestolen door alle plaatjes die al te zien waren. Hij weet nog wel het woord 'enjoyneering' te droppen. Het is de eerste auto op het nieuwe MQB platform, waar heeeeeel veel nieuwe auto's van de Volkswagen groep op gebaseerd zullen zijn. Seat krijgt met de Leon weer een auto met een fris eigen gezicht. 

We hebben geen beeld van de zelfrijdende presentatiewagen. We waren te verbijsterd om er foto's van te schieten. Maar de artist impression hierboven geeft een goed beeld van de vorm en de visuele power.

20:37 Na de Panamera wagon is het hoogtepunt tot nog toe wel de zelfrijdende presentatietafel die net aan kwam rijden. Skoda probeert daar vervolgens nog overheen te gaan door op afstand bestuurbare zwevende ballonnen te gebruiken om de Skoda Rapid aan te kondigen. Die hadden we ook al op internet gespot

Het gaat nu over de BRIC nations die meer premium en sportauto's willen kopen. Goed nieuws voor Lamborghini, Buggati en Bentley. Lamborghini heeft niet zoveel nieuws tijdens deze show, maar met een Gallardo LP-willekeurige cijfers loeihard langs een club autojournalisten rijden werkt altijd. 

De meisjes hebben nu jurken aan met ingebouwde rookmachine en ledverlichting. Daarmee kondigen ze een Bugatti Veyron zonder dak aan. In een kleurstelling die zelfs op een auto van dik een miljoen euro er nog cheap uitziet. 410km/u kun je er mee. Dan maakt het weer niet zoveel uit dat de kleurstelling wit met zeeblauw beter zou passen op een caravan. 

Bentley probeert daar overheen te gaan met een Continental in GT3 race uitvoering. Een spoiler waar je met twee mensen aan zou kunnen werken en een paar sleuven in de motorkap waar een kind in zou kunnen verdwijnen. 

De avond wordt afgesloten door baas Winterkorn. Die predikt een zonnige toekomst voor de merken van de Volkswagen groep, ondanks de malaise in Europa. 'Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit'.

 

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief