Bromsnor Derksen vrolijkt interactief de Voetbal International op
Nieuws

Bromsnor Derksen vrolijkt interactief de Voetbal International op

woensdag 08 augustus 2012 18:25

De papieren seizoensgids van Voetbal International is interactief en actueel te maken via de Layar-app.

Voetbaltijdschrift VI gebruikt de Nederlandse augmented reality-app Layar om zijn bijna 400 pagina's tellende Seizoensgids interactief te maken. Via smartphone of tablet is extra informatie bij de papieren gids te zien. Op alle clubpagina's staan bijvoorbeeld veldjes afgedrukt waarop Layar de laatste opstelling kan tonen.

Door pagina's waarop het Layar-logo staat in te scannen met de app zijn ook audiofragmenten waarin VI-verslaggevers extra toelichting geven te beluisteren. Dit geldt ook voor de prognose op het seizoen van VI-hoofdredacteur Johan 'bromsnor' Derksen.

Voetbal International ververste onlangs ook zijn iPhone-app met het oog op de aftrap van de eredivisie. Het blad vraagt voor live pushberichten van wedstrijden 2,99 euro per seizoen. Binnenkort verschijnt er ook een update van de VI Seizoensgids-app voor de iPad.

Layar was eerder ook al met andere Nederlandse tijdschriften te gebruiken, waaronder de VPRO Gids en Linda. En de Koninklijke Nederlandse Munt verrijkte onlangs enkele speciale muntstukken met Layar. De app is gratis te downloaden in de App Store of Androids Play.com. De VI Seizoensgids inclusief dvd met de hoogtepunten van VI's tv-programma op RTL kost 6,99 euro.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief