Budgetmodel Asus-tablet met kleurtjes
Nieuws

Budgetmodel Asus-tablet met kleurtjes

maandag 23 april 2012 17:04

Asus heeft een goedkopere Transformer Pad met toetsenborddock nu ook in Nederland uitgebracht. In rood, grijs en blauw.

Asus meldt dat zijn nieuwe Android 4.0-tablet Transformer Pad 300 vanaf maandag ook in Nederland verkrijgbaar is. De adviesprijs ligt met 399 euro onder dat van het eerste model en de Transformer Prime. Ook deze nieuwe tablet is aan te sluiten op een optioneel toetsenborddock, zodat hij ook als een soort netbook is te gebruiken. De meeste tablets zijn zwart of wit, maar de Transformer Pad 300 heeft drie opvallende kleuren: lichtgrijs, donkerblauw en rood. De achterkant heeft een relief. 

Asus heeft vooral kosten bespaard op de behuizing. Anders dan de Prime heeft de Pad 300 geen metalen maar een plastic behuizing en hij is iets dikker en zwaarder geworden. De Transformer Pad 300 is 9,9 mm dun en 635 gram licht, wat trouwens niet veel afwijkt van de nieuwe iPad: 9,4 mm en 652 gram. Hij heeft dezelfde Tegra 3-processor als de grote broer. Het IPS-scherm is wel iets minder fel dan het scherm in de Prime. De Transformer Pad heeft een stuk minder pixels dan het retina display in de nieuwe iPad: ruim 1 miljoen in plaats van 3 miljoen in de iPad. 

De extra verkrijgbare toetsenborddock heeft ook een eigen batterij zodat de accuduur van het apparaat wordt verlengd van maximaal 10 naar 15 uur. Ook zijn er een sd-kaartingang, usb- en hdmi-poort aanwezig. De camera's hebben meer megapixels dan de Apple-concurrent: 1,2 mp aan de voorkant en 8 mp aan de achterkant. De camera aan de achterkant kan full hd-video opnemen.

Asus installeert gelukkig geen eigen laag over Android 4.0 heen en levert slechts een paar voorgeïnstalleerde apps mee, zoals SuperNote voor aantekeningen en Polaris voor Office-documenten. De nieuwe tablet heeft 32 GB intern geheugen, maar Asus geeft daarnaast 8GB aan gratis opslag in zijn eigen cloud via Asus Webstorage. De grootste vraag blijft of er genoeg vraag is naar een tablet met deze opvallende kleuren.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Even voor de duidelijkheid, dit is helemaal niet het budgetmodel, maar gewoon de opvolger van de Asus EEEPad Transformer uit 2011. Even duur, vrijwel dezelfde specs, maar meer flash geheugen, een snellere chip, en roomijscracker als OS.

Het budgetmodel is de 370T, of MEMO, en die is nog in geen velden of wegen te bekennen.

 

En de Prime is dus NIET het eerste model, maar dat was een deluxe versie na de eerste.

 

je leest niet goed, er staat 'eerste model EN de Prime'. Deze is goedkoper dan de Prime, en budgetmodel houdt slechts in goedkoper in deze kop

 

De eerste was ook gewoon 399 adviesprijs. Nog steeds niks budget aan.

 

Nieuwsbrief