Buiten keuken in plaats van schutting
Nieuws

Buiten keuken in plaats van schutting

vrijdag 04 mei 2012 13:08

Wwoo is een betonnen buitenkeuken van 1,40 of 2 meter hoog die je in plaats van schutting kunt gebruiken.

Het moment gaat heus komen. Dat het lekker is om buiten te eten. En buiten te koken. Geen gepruts op kniehoogte maar koken in een flinke knaap van een buitenkeuken zoals de Wwoo, gemaakt door interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer.

De basis van Wwoo is een betonnen muur. Die kan 1,40 of 2 meter hoog zijn, zodat je hem als vrijstaand object of in plaats van een schutting kunt gebruiken. Onderhoudsvrij, dus hij mag de hele winter buiten blijven staan. Zo'n muur bestaat uit modules van 1,5 meter breed, zodat je je eigen ideale keuken kunt samenstellen.

Bij de accessoires wordt het echt leuk. Een pizza-oven, betonnen kruidenrek, een gigantisch groen ei dat een barbecue blijkt te zijn. Op de testlocatie Praq in Amsterdam ziet het er uit of je hier ruig tekeer kunt gaan. Er is zelfs een buitendouche mogelijk voor na het vieze werk. Je hebt in ieder geval meer ruimte dan in de gemiddelde gewone keuken.

Is de prijs van zo'n buitenkeuken net zo hoog als een reguliere keuken? De muurmodules variƫren in prijs tussen 567 en 1600 euro. Dan zijn er nog accessoires zoals de stalen haard van 2,20 meter hoog (750 euro), de Big green egg barbecue (890 euro) en een op je Gardena tuinslang aan te sluiten RVS wasbak met kraan voor 490 euro. Wat fijn is bij deze zware betonnen elementen: voor deze prijs komt Wwoo het bij je plaatsen.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

denk groot

 

Beton. Nu nog,leuk. Staks die groene aanslag, mos, etc. Brrr. Het idee is leuk dat wel. Oplossing hogedrukspuit?

 

Leuk als je in een warmer klimaar woont, maar in hier Nederland?

 

Nieuwsbrief