Bummer: TomToms Android-app werkt niet op elk toestel
Nieuws

Bummer: TomToms Android-app werkt niet op elk toestel

donderdag 04 oktober 2012 15:57

Na drie jaar wachten is TomToms Android-app er eindelijk, maar hij werkt nog niet met een aantal populaire toestellen.

TomTom heeft donderdag zijn langverwachte Android-app uitgebracht. De Benelux-versie kost 35 euro en de Europese editie 60 euro. Er zijn ook 22 andere internationale versies van de app.

Maar er dook meteen een groot probleem op. De app blijkt nog niet te werken met de Samsung Galaxy S III, HTC One X en Galaxy Nexus. Kortom drie van de meest populaire Android-toestellen van het moment kunnen alsnog geen TomTom gebruiken. Het probleem wordt veroorzaakt doordat die smartphones een schermresolutie van 1280x720 pixels hebben en dat ondersteunt TomTom nog niet. Dat gebeurt pas later dit jaar aldus TomTom tegen Tweakers.

TomTom zette de app in de Google Play Store zonder hem zelf aan te kondigen. Het persbericht volgde donderdagmiddag en daarin waarschuwde TomTom meteen dat er een aantal namaak-apps in de Play-store zijn verschenen. "Let bij het downloaden van de app goed op dat de naam van de ontwikkelaar 'TomTom International BV’ is. Hiermee voorkom je het downloaden van een fake-app." TomTom heeft al langer apps voor iOS en Windows Phone.

TomTom Android-app biedt offline navigatie, wat hoge kosten bij dataroaming in het buitenland moet voorkomen. Gebruikers krijgen vier gratis kaartupdates per jaar. De app beschikt over live verkeersinformatie, waarschuwingen voor snelheidscamera's (via een in-app aankoop) en integratie met de contactlijst in Android.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief