Canon 5D Mark II hack met 93 jaar oude lens
Nieuws

Canon 5D Mark II hack met 93 jaar oude lens

maandag 19 maart 2012 16:00

Filmmaker Jason Bognacki hackte zijn Canon 5D Mark II door een vouwcamera uit 1919 als objectief te monteren. Met een verbluffend resultaat.

We leven in een tijdperk waarbij we vaak denken dat het nieuwste van het nieuwste ook het beste is. Filmmaker Jason Bognacki wilde echter experimenteren door het oude met het nieuwe te combineren. Jarenlang had hij een oude Piccolette Contessa-Nettel vouwcamera uit 1919 in de kast liggen. Hij vroeg zich af hij nog foto’s kon nemen met die camera.

Hoewel het 127mm filmformaat met enige moeite nog wel verkrijgbaar is, besloot Bognacki de vouwcamera zo aan te passen dat hij hem als objectief op zijn Canon 5D Mark II kon monteren. De resultaten zijn verbluffend. De bijna honderd jaar oude Zeiss Ikon 7.5cm f6.3 lens levert haarscherpe beelden die niet onder doen voor moderne objectieven.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

wat een waanzinnig goede vondst. en wat een kwaliteitslens!

 

[/sarcasm]

 

Contrast van een geprakte banaan, Trombicula autumnalis die door je 5D gaan lopen, en een hoop stank tijdens het werken.
Overigens lijkt de lens waarmee de setup is gefotografeerd NOG slechter. Is dat er een uit een Tomy Kiddycam?

 

Nieuwsbrief