Canon 650D voor de beginnende filmer
Nieuws

Canon 650D voor de beginnende filmer

dinsdag 12 juni 2012 11:08

Canon komt met een update van haar 600D. Vooral voor de beginnende filmer een aantrekkelijke optie.

Op de Bright redactie zijn we een beetje over de spiegelreflexcamera heen om je dag-in-dag-uit foto's mee te maken. Met een iPhone op zak of een spiegelloze systeemcamera maak je prachtige foto's zonder met zo'n toeter rond te lopen. Filmen met dSLR's doen we echter met plezier. Het filmische effect dat een fotolens geeft, daar kan bijna geen camera tegenop.Niet iedere filmende beginner heeft echter geld voor een 5D of 7D met alle accessoires (in dit aardige kitje bijvoorbeeld, leuke helikopter ook). De 60D en 600D zijn dan ook al een tijdje Canons favoriete camera voor wat meer budgetbewuste slash -beperkte filmers.

De nieuwe 650D maakt het allemaal weer net wat makkelijker. Zo heeft hij een uitvouwbaar touchscreen. Tijdens het filmen is dat niet echt handig, maar tussendoor kun je wel sneller bij je settings. De killer-feature van de 650D is de mogelijkheid om de camera zelf het onderwerp te laten volgen en er op te focussen. Hoe dat in praktijk werkt, weten we nog niet. We hebben het apparaat nog niet in de handen gehad. Tijdens het framen van een foto of video kun je met pinch-zoom (net als op je smartphone) bekijken of iets helemaal perfect scherp is. Wie van specs houdt: 18 megapixel produceert de nieuwe Canon en je kunt tussen de 100 en 12.800 ISO schieten. Die flitser kan dus de deur uit.

Helaas zitten er ook nog wat knullige consumentenfeatures op die (hopelijk) niemand gaat gebruiken. Zo kun je in de camera filmpjes monteren en een 'waterverf'-effect toepassen.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Wat betreft "die flitser kan de deur uit" ben k t niet met je eens. Wat dacht je bv van ruis bij hoge ISO waarden?

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Voor de meeste toepassingen kun je dat dankzij de resolutie wel weer wat rechttrekken. Maar uiteraard, niet in alle situaties. 

 

Krijgen jullie bij Bright nou centjes van Canon? Er zijn ook andere merken.

Oh en die ingebouwde flitser is heerlijk. Ooit van tegenlicht gehoord. Gebruik m vooral bij ISO 200 overdag. Ben ook blij dat ie gewoon weer van de partij is in mijn nieuwe D800. Blijft een lifesaver zo'n ingebouwd mormel.

 

Nieuwsbrief