Car2go start met grote vloot in Berlijn
Nieuws

Car2go start met grote vloot in Berlijn

woensdag 02 mei 2012 16:52

In Amsterdam rijden al 300 Car2go-auto's rond. In Berlijn gaat Car2go van start met maar liefst 1000 wagentjes.

De kudde van 1000 Car2go-auto's in Berlijn is tevens de grootste hoeveelheid in een stad tot nu toe. Voor de gelegenheid heeft Car2go ook zijn app vernieuwd en is er nu een eco-score te zien in de Berlijnse auto's. Deze moet gebruikers bewust maken van hun rijgedrag. Berlijn is de twaalfde stad waarin de Car2go's zijn te vinden. De 1000 micro hybrid drive-Smarts zijn niet net als in Amsterdam volledig elektrisch aangedreven, maar in 2013 zullen er in Berlijn ook 300 elektrische Car2go's te vinden zijn.

Met die eco-score op de display van de Car2go's is het bedrijf veel van plan. Gebruikers krijgen al korting als ze stilstaan met het voertuig of een elektrisch aangedreven variant opladen, maar Car2go wil eveneens bonussen gaan uitdelen voor het groen omspringen met de auto's. Rijd je milieuvriendelijk en zuinig in zo'n Berlijnse Car2go-Smart? Dan groeien de bomen op het display en stijgt je eco-score. In de toekomst worden hier wellicht kortingen aan verbonden. Of dat daadwerkelijk gebeurt en dan ook in Nederland ingevoerd wordt, is nog niet zeker.

Ik vroeg me af hoeveel van die 300 elektrische Car2go-Smarts nog veilig rondrijden in Amsterdam. Via je smartphone overal in de stad een voertuig vinden is natuurlijk makkelijk en vernieuwend, maar hoe gevoelig zijn al die Car2go's voor eventuele hufters? Het Parool interviewsde afgelopen weekend Car2go-manager Mohamed el Maknouzi. Hij zegt dat het bedrijf het huftergedrag van Amsterdamse gebruikers heeft onderschat. Zo is eenCar2go-voertuig een keer gebruikt voor een ramkraak en worden ze geregeld geparkeerd op privéterrein. 

Het bedrijf onderhoudt daarom goed contact met de politie en heeft de inschrijfprocedure minder laagdrempelig gemaakt. Het inschrijfgeld moet nu in een Car2go-winkel worden afgerekend en gebruikers moeten al minstens een jaar over een rijbewijs beschikken. De bonussen voor opladen zijn daarnaast omhoog gegooid, omdat Amsterdammers anders talloze Car2go's zonder juice laten rondslingeren. Maknouzi zegt wel dat het aantal Car2go-gebruikers nog wekelijks groeit in onze hoofdstad.

Reacties

Mooi initiatief wat eigenlijk nog veel grootser opgezet zou moeten worden met meer staatssteun.

 

Ik hoop niet dat ze de drempel, om voor de Car2go te kiezen, zo hoog maken dat deze een zelfde lot is beschoren al indertijd de Witkar.

 

Nieuwsbrief