Check ontbossing in Google Earth

woensdag 19 december 2007 18:03

De Universiteit Wageningen en SarVision hebben Google Earth-bestanden online gezet waarmee je in Google Earth animaties kan zien van de ontbossing op onder meer Sumatra.

SarVision doet daar met nieuwe satellietradartechnieken onderzoek naar. Niels Wielaard van SarVision zegt dat ze zelfs op boomniveau kunnen kijken, terwijl Google's beelden van de regenwouden acht jaar oud en vaag zijn.

Zelfs indianenstammen in de Amazone bekijken de Google Earth-applicaties van SarVision op laptops in de rimboe. De bedoeling is dat we straks via Google Earth kunnen controleren of de landen die vorige week op de Klimaattop op Bali afspraken hebben gemaakt over het bestrijden van illegale kappraktijken zich daar aan houden. SarVision en de Wageningse onderzoekers werken met nieuwe satellietradartechnieken waarmee ze door de dichte wolken boven de regenwouden kunnen kijken.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Interessant bericht. Inhoud van de animatie is helaas nog erg beperkt. Ik plaats een link op http://google-earth.startkabel.nl naar dit bericht.
 

Nieuwsbrief