Chirurgen gebruiken Kinect voor foto's in de operatiekamer
Nieuws

Chirurgen gebruiken Kinect voor foto's in de operatiekamer

maandag 21 mei 2012 09:15

Een ziekenhuis in London is een proef begonnen met Xbox Kinect in de operatiekamer. Chirurgen kunnen met bewegingen door scans en rontgenfoto's bladeren.

Het is opvallend hoeveel toepassingen er zijn ontwikkeld voor Microsofts Xbox Kinect-camera die niets te maken hebben met gaming. Wetenschappers experimenteren volop met de game-accessoire en nu heeft Kinect ook zijn weg naar de operatiekamer gevonden in het Guy's and St Thomas' ziekenhuis in London.

Chirurgen kunnen nu tijdens een operatie door met hun armen te bewegen en via stembediening medische beelden zoals rontgenfoto's en CT-scans raadplegen. Met name in de steriele omgeving van een OK is een dergelijke toepassing een uitkomst. Afhankelijk van de operatie verlaat een chirurg normaal gesproken de operatietafel meerdere malen per uur om medische beelden van zijn patiënt te raadplegen.

Veel chirurgen vragen een assistent om een beeld op het computerscherm te draaien, te pannen of te zoomen. De chirurg verliest door zo'nonderbreking soms zijn concentratie. Het Kinect-systeem biedt de chirurg de mogelijkheid om eenvoudig door medische beelden te bladeren zonder de operatietafel te verlaten of zijn workflow te onderbreken.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Ben benieuwd of ze Microsoft hier nog voor moeten betalen als dit vaker wordt toegepast. Wel bizar om te zien hoe vaak Kinect wordt getest in verschillende situaties, het is allang niet alleen meer voor de Xbox.

 

Waarom betalen? Als je de Kinect heb gekocht mag je er daarna mee doen wat je wilt.

 

Nee, er zitten zeker wel licentiekosten aan verbonden voor de industrie. Ze zijn niet gek.

 

Als je de Kinect for Windows sensor koopt, dan zit daar het commerciële gebruik bij in.
Dus geen extra kosten anders dan de sensor.
SDK is gratis.
http://www.microsoft.com/en-us/kinectforwindows/

 

Ze kunnen beter dit gebruiken: http://www.theverge.com/2012/5/21/3033634/leap-3d-motion-control-system-...
goedkoper en accurater

 

Nieuwsbrief