Chocolade printen
Nieuws

Chocolade printen

zaterdag 09 juli 2011 11:14

Je hebt 3D printers voor metaal, plastic en zand. Nu kan je ook in chocolade printen

De Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) in Engeland heeft een prototype ontwikkeld waarmee je in 3D chocolade kunt printen. Net zoals bij andere 3D printers (zie meerdere berichten over 3D op Bright) wordt het design laagje voor laagje opgebouwd. De printer kan 3D CAD tekeningen uitprinten, door precies de temperatuur goed te hebben van het materiaal. 

Helaas is het nog niet mogelijk om je eigen designs op te sturen en je geprinte chocoladekunstwerk later ergens op te halen. Dit zou natuurlijk een prachtige manier zijn om je geliefde met Valentijn te verrassen. Ook voor restaurants of koffietentjes zou het mooi zijn om, in plaats van een standaard chocolaatje, er eentje aan te bieden in de vorm van een logo.

Zien jullie nog leuke toepassingen voor deze 3D chocoladeprinter? En in welke materialen zouden jullie nog meer willen kunnen printen? 

Reacties

Waarom breng je dit als nieuws? Het is maar een promotiefilmpje voor aankomende studenten hoor. Je kunt al lang tig verschillende bouwpaketten kopen van 3D printers waarmee je thuis zelf kunststof, pasta of chocolade kunt printen...

 

Wat de meneer troll hierboven bedoelt is: "leuk zeg! Ik zou ook wel met gummi bears willen printen :D"

 

Kaas. Sugru. Rubber/siliconen. Deeg. Zeep.

 

0:32 LOL: Techlollogy, techlollogy, techlollogy...

 

Check www.unfold.be
Printen met klei
Hoppa!

 

Elke morgen print ik een keutel in 3D. Is dat ook tof?

 

WOW! Cool

 

Een beetje banketbakket doet 't zelfde met z'n spuitzak. Maar het lijkt tegenwoordig wel of elk ambacht vervangen moet worden door technologie...

 

Heel logisch, banketbakkers blijven namelijk steken in creativiteit wat ambacht betreft. Wellicht dat in er in een paar steden nog echte taartkunstenaars rondlopen maar het gros komt niet verder dan de groen marsepeinen taart met voetbal en foto.

Met printen kunnen ontwerpers weer een impuls geven aan deze banketbakkers, omdat het veel minder tijd kost. Je snapt volgens mij niet dat het corporatisme doelbewust bezig is met het zogenaamde 'deskillen' van de maatschappij. Juist dit soort initiatieven zorgen er voor dat skills weer bij de bevolking belanden. Voorbeeldje: Hoeveel jongeren kunnen er nu nog banden plakken? Ik bedoel maar.

 

Nieuwsbrief