Chrome is vooral een weekendbrowser
Nieuws

Chrome is vooral een weekendbrowser

maandag 21 mei 2012 13:14

Afgelopen zondag bleek Chrome even de meest gebruikte browser in de wereld, analyseerde Statcounter. Dat ging ten koste van IE.

Volgens webanalysebedrijf Statcounter stond Chrome zondag boven aan de lijst van meest gebruikte browser in India, Rusland en Brazilië. Dankzij het Chrome-gebruik in deze landen stootte Chrome wereldwijd Internet Explorer van de troon als de nummer één browser.

Hoewel het slechts om één dag ging, is het wel een mijlpaal. Of Chrome op lange termijn de leiding kan nemen in de browseroorlog valt nog te bezien. In Europa, China en de VS komt Chrome niet hoger dan een tweede of een derde plaats. Zo’n 43 procent van de Nederlanders gebruikt IE, zo'n 26 procent Chrome.

Statcounter geeft aan dat Chrome in het weekeinde wereldwijd veel meer gebruikt wordt dan door de week. Op hun werk kunnen mensen meestal hun browser niet zelf kiezen terwijl ze thuis in het weekeinde de voorkeur geven aan Chrome.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Herkenbaar. Op het werk helaas vast aan IE6 (ja echt) omdat een aantal programma's dat perse nodig hebben.

 

Installeren van chrome in mijn documenten werkt op bijna elk beveiligd netwerk :)

 

@paul: ik heb medelijden met je ;)
En toch weiger ik er rekening mee te houden bij ontwikkelen voor het web. We moeten er toch eens vanaf he :)

 

Nieuwsbrief