ChromeBox is desktop-pc met ChromeOS
Nieuws

ChromeBox is desktop-pc met ChromeOS

donderdag 12 januari 2012 10:09

Samsungs Chromebox is als een Mac Mini maar dan met Google ChromeOS.

Samsung heeft een desktop-pc voor Chrome OS gepresenteerd op de CES in Las Vegas. De ChromeBox is een computer in een kleine, kale behuizing met aan de achterkant diverse poorten. Hij heeft wat weg van een Mac Mini, alleen dan kleiner en lichter. De Chromebox heeft opvallend genoeg twee hdmi-poorten, zodat je ermee op twee schermen tegelijk zou kunnen websurfen. De specificaties zijn nog onbekend. Over de prijs heeft Samsung nog alleen gezegd dat hij ongeveer 100 dollar goedkoper zou worden dan de eerste Chromebook-laptop, die een adviesprijs van 399 euro had.

Van de Chromebooks toonde Samsung in Las Vegas ook twee nieuwe modellen met 12 inch schermen. De laptops hebben in tegenstelling tot de voorganger een aluminium behuizing en zijn wat dunner geworden. De nieuwe Chromebooks hebben een nieuwe Intel Celeron-chip, een displayport en een ethernetpoort. Ze hebben net als de vorige versie een ssd van slechts 16 GB.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

De chromebook moest de MacBook killer worden, niet helemaal gelukt. En waarom verbaast het me nu niet dat de nieuwe chromebook een Alu behuizing heeft....

 

Het is moeilijk om tegenwoordig iets origineels te bedenken. Beter goed gejat, dan slecht verzonnen zeg maar. Die ChromeBook is een rechtstreekse kopie van de MacBook... erg origineel.

 

OS is niet relevant. Dit soort doosjes zijn alleen leuk als ze hackbaar zijn en zelf het OS is te kiezen. Geld zelfs voor de AppleTV die in meer dan de helft van de gevallen gehacked door het leven gaat.

 

Dit apparaat vergelijken met een Mac Book slaat nergens op. Totaal ander design, alleen het materiaal lijkt hetzelfde. Nou en? Moet iedereen nu ineens hardhouten computers gaan maken omdat anders de Apple fanboys boos worden?

 

Dat lijkt me sowieso het beste, hardhouten computers.

 

Oh apple fanboys, kan je dan echt nergens naar kijken zonder Apple erin te zien. Wat een zielige invulling van je identiteit toch.

Men zal dit kiezen op basis van OS, niet design. En dat is waarom deze dingen niet zullen verkopen. Een random linux distrobutie zou al meer waarde geven aan deze hardware. Qua prijs is de mac mini dan geen concurrentie, voor dezelfde prijs heb je zo'n ding met windows. En als het alleen maar een browser hoeft te ijn, dn kn da goedkoper, kleiner en zuinige. Denk aan de FitPC.

 

Gewoon een google thinclient.. Hoe lang gaat het duren voordat google met hosted omgevingen komt voor games en zware applicaties?

 

FF serieus wie koopt nou een pc met ChromeOS?

 

Ik zou zoiets wel willen zien met Ubuntu TV. Interessant apparaat voor onder de TV.

 

ChromeOS wat is dat dan??
Vast wel een kopie van Mac, uiterlijk gaat al naar de Mac toe.

 

iets niet kennen en dan al zeggen dat het een kopie van mac is.

typerend.

 

"The Chromebox, too, has a dual-core Celeron CPU, 2GB of RAM and 16GB of storage -- just like the Chromebook." , aldus Engadget.

Ding is 10x zo langzaam als een Mac Mini. Geen vergelijking dus.

 

Roepen dat iets 10x langzamer is zonder de berekening te tonen. Typerend...

 

Typerend gaat een tending woord worden hier op Bright.!

 

Dat het ding minder presteert, is niet zo gek daar hij een stuk goedkoper is. Een Skoda rijdt langzamer dan een Ferrari. Apple fanboys vergekijken Apples graag met peren. Wil je een simpel apparaat waarmee je kunt internetten, mailen en tekstverwerken dan heb je meer dan genoeg aan dit ding. Dure apparatuur kopen is dan immers geld weggooien.

 

Dat kan allemaal wel zo wezen, maar wie zit hier nu werkelijk op te wachten? Je wilt toch iets wat meer kan of sneller is? Als je alleen simpele dingen wilt kan dat prima op iets wat je nog hebt staan of op legio alternatieven. Of doelen ze op internet TV? Daar is nu al van bekend dat het een grote flop is/wordt.

 

Iets wat meer kan of sneller is, heeft alleen nut als je het nodig hebt. Waarom zou je betalen voor iets dat je toch niet gaat gebruiken?

 

Bekijk het van een andere kant: een computer die niet is voorbereid op de eisen van de komende 3-4 jaar gebruik je na een jaar niet meer. Goedkoop = duurkoop.

 

Ook over 4 jaar kun je met dit ding nog prima typen, uitgaande van de specs van de laptops. USB 2 is naast de cpu en grafische kaart het enige wat dan echt verouderd is, maar 3 is grotendeels downwards compatible. En als je minimale functie eist, zijn die cpu en graka geen issue.

 

Nieuwsbrief