Clowdpleaser: Schoen uit één lap stof
Crowdpleaser

Clowdpleaser: Schoen uit één lap stof

zondag 12 augustus 2012 13:17

De Lasso Shoes bestaat maar uit één opgevouwen stuk stof, in vorm gehouden door de veter.

Waaruit bestaat een schoen? Een zool, een tong, een stoffen of leren buitenkant en een veter, zou je zeggen. Maar de Lasso Shoes kent maar één lapje stof en een veter. Als de veter los is, heb je meteen geen schoen meer aan. Zonder deze veter lijkt het meer op een poetsdoek dan schoeisel.

De veter begint bij de hak en gaat daarna over de hele lengte van de schoen over de zijkant, om daarna naar boven te gaan tot 'normale' veterhoogte. Het ontwerp is bedacht door Gaspard Tiné-Berès die afgestudeerde is aan de Royal College of Art in Londen. Voor 30 dollar heb je een paar.

Een lesje crowdfunden kan de bedenker nog wel gebruiken. Zijn uitleg is beperkt en hij heeft niet eens een promofilmpje. Daarnaast valt er voor de donateurs weinig te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld geen bijzondere editie verkrijgbaar tegen een meerprijs. Ook wordt de grootinkoper niet gematst, twee paar schoenen kost gewoon het dubbele van één paar. Misschien goed voor hem om deze tips van succesvolle crowdfundondernemers eens door te spitten.

Andere mooie crowdfundprojecten deze week:
Stompy: een enorme zesarmige robot waar een auto onderdoor kan rijden. Voor 300 dollar mag je rijden met het gevaarte.
3Dcone: deze iPhone lens maakt 3D-filmpjes en foto's.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief