Cockpit: Chevrolet Camaro
Nieuws

Cockpit: Chevrolet Camaro

vrijdag 19 oktober 2012 12:59

Een herinterpretatie van de traditionele Amerikaanse muscle car, een droom uit Rutgers jeugd. Maar past zo'n beest wel op de Nederlandse wegen?

[camera: Schwung Visuell]

 

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Mooie intro, leuke feature!

 

Dat is nog eens een intro, mooi! Filmpje had van mij dubbel zo lang mogen duren :)

 

Hmm... aparte "review". Speelt hier nu ineens het geweten van een geldverspillende gadgetfreak op? Is er een auto van 100.000 euro voor nodig om dat wakker te maken? Want, let's face it, de meeste in Bright beschreven producten zijn overbodig. Stel, deze Camaro kost 30.000 euro. Was het dan dezelfde recensie geweest? I don't think so.
Dus, leuke intro, helemaal volgens de wetten van de documentaires van Michael Moore (documentaires tussen aanhalingstekens natuurlijk), verrasende clou en op zich sla je de spijker op zijn kop. Maar als aanklacht tegen het kapitalisme (Amerika is rot, American dream bestaat niet meer, niemand werkt meer in de autoindustrie in Detroit, etc.) is het een iets te dun op snel scoren gericht verhaal. Ik HOPE ook op Obama, want Romney is een terugkeer naar het lompe kapitalisme, hou ik niet van.
Toch, Rutger, props voor je stukkie. Het zorgt er wel voor dat ik Bright blijf lezen, want van een beetje consciousness bij mijn gadgets hou ik wel.

 

Er schijnt hier een filmpje te staan maar mijn browser Google Chrome ziet het niet.

 

Hm dat is vreemd, gaan we naar kijken. Je kunt het filmpje hier vinden: http://www.youtube.com/watch?v=cLaY1q5n4Fk

 

Wouw! wat een gaaf stukje, intro filmpje met vervolgens alleen maar shots van de auto met 'sail' eronder, goed gemaakt! vooral de lachende Rutger achter het stuur toverde een glimlach op mijn gezicht vanwege het feest der herkenning... Altijd al eens een muscle-car willen hebben!

 

Complimenten voor het filmpje, erg tof.

Maar wat een geld voor zo'n auto.

 

Als je bent ingelogd bij bright met Chrome dan doet geen filmpje het meer op bright. Ze doen het wel als je niet bent ingelogd. Ik kijk ze tegenwoordig via youtube.

Maar echt een tof filmpje!! Ik zou zeggen ga door in deze steil!

 

Hi Leon

zou je het nog eens willen proberen? Heb wat veranderd nl.

 

Ja nu is het ook met Google Chrome te zien. Bedankt.

 

Erg leuk item. De afsluitende gedachte had voor mij niet gehoeven; dat bepaalt ieder lekker voor zichzelf.

Muziek en camerawerk wederom top.

 

Graag minder muziek en meer motorgeluid.

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Het geblaf van de Camaro is erg beschaafd. Daar kunnen we geen avondvullend programma mee maken. Eén van de kritiekpunten is dan ook dat voor zo'n aangenaam kinderachtige auto de herrie wel wat dikker mag zijn. Standaarduitlaat mag er direct onder weg. 

 

Nieuwsbrief