Waarom Tesla's Autopilot een slechte naam is
Commentaar
Commentaar

Waarom Tesla's Autopilot een slechte naam is

maandag 17 oktober 2016 20:17

De Duitse autoriteiten vinden dat Tesla de naam van zijn Autopilot moet veranderen. Daar zit wel wat in, vindt Rutger.

Tesla heeft er een handje van om coole namen te geven aan zijn vindingen. Behalve de Autopilot hebben we ook Falcon Wing-deuren en de Bioweapon Defense Mode in de Tesla Model X . De Duitsers kunnen niet lachen om de grappen van Elon Musk. De Duitse tegenhanger van de RDW heeft Tesla-eigenaren eind vorige week een bericht gestuurd waarin uitgelegd wordt dat de Autopilot alleen een systeem ter ondersteuning en niet ter vervanging van de chauffeur is.

Volgens Reuters is Tesla verzocht om de term Autopilot te veranderen, gezien die benaming wel eens verkeerd geĆÆnterpreteerd zou kunnen worden. Ook de Rijksdienst voor het Wegverkeer vindt de term 'misleidend'.

Tesla's verdediging is voor de hand liggend: de term Autopilot komt uit de luchtvaart en ook daar is het een ondersteunend mechanisme. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de kans dat er een fietser voor je langs schiet of dat er een vliegtuig plots van rechts komt dat op de radar niet te zien was is op 10 kilometer hoogte niet zo groot. 

Gezien sommige klanten van de elektrische automaker rare capriolen uithalen met het systeem, zou Tesla er verstandig aan doen om de Autopilot een wat minder sexy naam te geven. Al is het maar omdat ze dan nog iets achter de hand hebben zodra de auto's zichzelf daadwerkelijk zonder chauffeur kunnen rijden. 

Meer artikelen in de rubriek Commentaar

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief