Commerciële ruimteschip Dragon onderweg naar ISS
Nieuws

Commerciële ruimteschip Dragon onderweg naar ISS

dinsdag 09 oktober 2012 07:37

De eerste van twaalf missies waarbij SpaceX vracht van en naar het International Space Station vervoert.

Afgelopen mei mocht astronaut André Kuipers tijdens de testvlucht van de Dragon het eerste commerciële ruimteschip aan het ISS docken. Het succes van de missie leverde het bedrijf SpaceX een contract op bij NASA om twaalf vrachtmissies naar het ISS uit te voeren. Zondagavond lanceerde SpaceX met succes de eerste van die twaalf missies. Zelfs met maar acht van de negen motoren in de raket.

Het commerciële ruimteschip Dragon is met vracht onderweg naar het ISS en zal woensdag bij het ruimtestation arriveren. De Dragon vervoert ruim 400 kilogram aan materialen en goederen. Een deel van die materialen zijn nodig voor de 166 experimenten die astronauten aan boord van het ISS zullen uitvoeren, maar bestaat ook uit voedsel, kleding en batterijen voor de bemanning.

De Dragon zal echter ook enkele honderden kilo's mee terug nemen naar de aarde zoals ISS hardware maar ook de resultaten van onderzoeken naar mensen in de ruimte, biotech en educatieve experimenten. De Dragon zal eind oktober terugkeren en een parachutelanding in zee maken langs de kust van Californië.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief