Concurrentie voor iPad in Nederland groeit
Nieuws

Concurrentie voor iPad in Nederland groeit

woensdag 14 december 2011 07:34

Zo'n driekwart van de Nederlanders overweegt de aanschaf van een tablet. Van deze massa wil de meerderheid tablets met Android en Windows.

De iPad heeft nu nog een dominante positie op de tabletmarkt, ook in Nederland, maar als we een onderzoek naar de Nederlandse tabletmarkt door BelCompany mogen geloven komt daar in 2012 verandering in. Momenteel heeft 8 procent van de Nederlanders een tablet. Nog eens 82 procent van de rest van de Nederlanders overweegt een tablet te kopen. Opvallend daarbij is dat maar 15 procent van hen een iPad wil.

59% van de potentiele tablet-kopers geeft de voorkeur voor een bekend besturingssysteem, als Windows en Android. Dat is curieus, omdat Windows-tablets tot nu toe flopten. Maar de komst van Windows 8, dat geschikt is voor tablets, vormt misschien de omslag.

De Nederlanders die nu nog geen tablet hebben zijn niet bereid er meer dan 300 euro aan te besteden. 'De keuzecriteria gaan verschuiven. De tablet wordt populair onder de massa en Apple krijgt nu ook van andere spelers dan Samsung echt concurrentie', aldus Paul Vreeburg, algemeen directeur BelCompany.

In een ander onderzoek dat deze week verscheen stelt GfK Benelux dat door de grote verkoopgroei van smartphones en tablets ook de vraag naar dockingstations flinkt toeneemt. 'Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2010 is de verkoop hiervan gestegen met 22 procent. Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een 'double digit'-groei.'

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

8% heeft een tablet, en 82% van de overige 92% overweegt de aanschaf van een tablet. Dat zou betekenen dat ruim 83% van Nederland een tablet heeft of de aanschaf van een tablet overweegt. Dat cijfer is net iets lager dan de volledige internetpenetratie in Nederland (88%, <a href="http://www.internetworldstats.com/europa.htm#nl">bron</a>) en sowieso groter dan de gehele bevolking in de leeftijdscategorie 6 tot 66 (<a href="http://www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/bevolking/cijfers/extra/piramide-fx....).

Dat geloof ik niet. Volgens mij missen er wat onderzoeksgegevens of klopt het hele onderzoek niet.

 

Verkoopt Belcompany de iPad ook los zonder abonnement? Lijkt me ook een belangrijke afweging in de aanschaf van een tablet. Hoeveel mensen willen een tablet met 3G als ze hem toch alleen thuis op de bank gebruiken? Zo'n onderzoek als dit is natuurlijk alles behalve onafhankelijk en vooral nuttig voor de PR afdeling van Belcompany.

 

Toen ik de naam 'Belcompany' tegenkwam in dit artikel begon ik ook meteen te twijfelen inderdaad. Overigens, alle leken noemen tablets 'iPads' omdat ze denken dat het zo heet (merknaam wordt zelfstandig naamwoord). Knap van Apple, is ze ook gelukt met de iPod en (vooral in het begin) de iPhone.

 

De term "bekend besturingssysteem zoals Android en Windows". Ik ben benieuwd wat er zo bekend aan is? Er zijn eeen dozijn verschillende Android versies en de Windows op tablet heeft niks te maken met Windows op je PC.

 

Het wordt tijd dat dit gebeurt. www.a-s-k.nl

 

Daarbij willen de nieuwe kopers niet meer dan 300 uitgeven aan een tablet... Verklaart meteen het lage percentage dat een iPad wil kopen

 

Stemmingmakerij van Belcompany!!!!

 

Dit nieuws heeft ongeveer dezelfde impact door te roepen dat men in Lutjedam liever kranten leest dan digitaal nieuws.
Wat is Nederland nou? Hetzelfde aantal mensen woont in een normale wereld stad.

 

Apple is crap

 

En jouw opmerking ook

 

En toch is de iPad superieur aan de andere plastic dingen waar rommel software op staat. I love my

 

Wat een totaal onzin onderzoek.....loop een goede elektronicazaak binnen en voel en bekijk al die andere tablets.....echt plastic rotzooi.....behalve Samsung lijkt nog wat maar die maken dan ook de helft van de iPad en gebruiken die dan ook rechtstreeks voor hun eigen tablet

 

Vraag: Heeft de iPad nu al Flash???

 

Dus wil je een <a href=”http://www.ipad2kopen.com”>iPad 2 Kopen</a>? Of een <a href=”http://www.ipad2kopen.com/ipad3kopen”>iPad 3 Kopen</a>!? Dan Moet je hier even kijken http://www.ipad2kopen.com ;) Ook <a href=”http://www.ipad2kopen.com/gratisipad”>GRATIS iPad</a>

 

Ik zou gewoon de <A href="http://www.ipad2kopen.com/ipad3kopen/">iPad 3 Kopen !</A>

 

Nieuwsbrief