Concurrentie voor Siri: Google's Voice Search komt naar iPhone
Nieuws

Concurrentie voor Siri: Google's Voice Search komt naar iPhone

donderdag 09 augustus 2012 09:53

Google voegt het verbeterde Voice Search toe aan zijn iOS-app. De zoekfunctie houdt rekening met de context en antwoordt per computerstem.

Google's vernieuwde Voice Search komt naar de Google-app voor iPhone en iPad, meldt het bedrijf in een weblogbericht over meerdere nieuwe verbeteringen in zijn zoekmachine. De nieuwe versie van de Google-app komt over enkele dagen beschikbaar in de App Store. Het wachten is nog op goedkeuring door Apple, dat Google nog wel eens wil dwarszitten.

Voice Search biedt een Siri-achtige manier van spraakgestuurd zoeken, waarbij de antwoorden door een computerstem worden voorgelezen en er rekening wordt gehouden met de context. Volgens Google verwerkt Voice Search nu al 100 miljard zoekvragen per maand. Voice Search zit ook al in het nieuwe Android 4.1. Spraakgestuurd zoeken op de gewone webversie van Google kan al sinds eind 2010.

In het aanstaande iOS6 kan Siri ook Nederlandse restaurants in de buurt vinden, zo werd eerder deze week bekend. Ook is het mogelijk in het Nederlands met Siri te navigeren, maar het is of nog onduidelijk of ook de spraakherkenning en zoekfunctie eindelijk in het Nederlands zullen werken. Google biedt met Voice Search een alternatief, mits Cupertino de app goedkeurt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Vele testen zijn er al te vinden op Youtube waarin getoond wordt hoeveel beter en sneller Google voicesearch is dan Siri. Daarnaast is hij ook nog eens offline te gebruiken. Handig voor als je geen abonnement hebt.

Apple probeert alles te weren wat ook maar enigszins kan concurreren met Apple's eigen ideeen. Gelukkig hebben ook zij zich aan de wet te houden.
Helaas toont de wet zich nogal eens te flexibel in amerika.

 

Brr concurrentie, ik voel weer rechtszaken aankomen.

 

Als het in het nederlands was was het misschien nog goede concurrentie voor siri.

 

@sowieso Nou ik heb t eens zelf getest, echt prut is het. Siri reageerd echt veel beter. Weer een slechte kopie gemaakt voor android. Duidelijk een gebrek aan creativiteit en kwaliteit.

 

Ja ik denk dat al die filmpjes op youtube fake zijn. Jij bent veeeeeeeel betrouwbaarder.

 

Ik hoop niet dat ze de google shit toestaan in de appstore.
Anders ben ik bang dat voice search zwaar vernederd word.... Want ik heb het zelf al uitgeprobeerd en het is echt een bagger..

 

Laat de mensen zelf maar oordelen op basis wat te vinden is op youtube. Maar net als vrijdenker roep je alleen maar wat om je geloof te verdedigen.

 

@sowieso Op youtube zijn meer filmpjes te vinden die jou tegenspreken. Het verschil tussen jou en mij is dat ik geen hater ben en jij wel! Ik vind namelijk dat android ook wel goede doet. Maar je bent blind als je ontkent dat ze een hoop gewoon gekopieerd hebben van apple. Samsung loopt daarin voorop. Ik heb een tv en surround set van samsung dus daar heb ik ook niks tegen. Maar hun galaxy s2 is een goedkope kopie van de iphone. Jij haat echt Apple sowieso en dat vind bekrompen en dom!

 

Nieuwsbrief