Creative class: Koppensnellen op weg naar werk
Nieuws

Creative class: Koppensnellen op weg naar werk

dinsdag 17 juli 2012 16:16

Anders kijken naar dat wat je elke dag ziet. Daniel Disselkoen verandert sleur in spel.

Daniel Disselkoen is net afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag, maar een jaar geleden liep hij nog stage in Tokio. Daar stond hij elke dag met dezelfde zakenmannen in de metro, waar het naar zijn verbazing doodstil was. Passagiers lezen, slapen of kijken op hun telefoon, maar naar wat er buiten gebeurt kijkt niemand meer. Gewoonte geeft structuur, maar beperkt ook wat je ziet. Disselkoen wilde daar wat aan doen, maar niet door de buitenwereld te veranderen. De vraag die ten grondslag ligt aan zijn werk: kun je de manier veranderen waarop we kijken naar wat al bestaat?

Dit doet hij door spelelementen toe te voegen aan het leven van alledag. Zoals het dagelijkse tramritje naar de academie. Meer dan twee stickers heeft hij niet nodig. Eentje met de spelregels op de hoofdsteun van de stoel voor je en een van een mensetende vis op het raam. Zit je op zijn ‘speelstoel’ dan lijkt de vis de hoofden van voetgangers en fietsers op te eten. En wordt het toch de moeite waard om naar buiten te kijken. Wie scoort de meeste hoofden per halte? Het filmpje zie je hier.

Een iPhone-spel binnen zijn Remake Reality project is nu al razend populair onder Disselkoens vrienden. Je moet op zoek naar cirkels, vierkanten en driehoeken in je omgeving. Gevonden? Houd je iPhone ervoor tot deze de vorm herkent en je kunt door naar het volgende level. Disselkoen zegt dat spelers na een tijdje ook vormen vonden in niet voor de hand liggende plekken, zoals toiletten. Nieuwsgierig naar wat jij tegen zou kunnen komen op weg naar werk? Deze herfst verschijnt het spel in de App-store.

Reacties

Super!

 

Nieuwsbrief