Alleen vandaag: limited edition Steve Jobs Retina MacBook geveild
Nieuws

Alleen vandaag: limited edition Steve Jobs Retina MacBook geveild

woensdag 10 oktober 2012 12:31

Uncover veilt vandaag drie op maat gemaakte Retina MacBooks met een laseruitsnede van Steve Jobs voor het goede doel.

Toen de Apple Store aan het Leidseplein opende, gaven wij een van onze Bright Bunch-leden een wel heel speciale Amsterdam-MacBook. Die werd gemaakt door het Nederlandse Uncover, dat als enige ter wereld MacBooks op die manier durft en kan aanpassen. Waar hun lichtgevende ontwerpen op de achterkant van MacBooks normaal uitbundig en opvallend zijn, is deze op het eerste gezicht makkelijk te missen.

Bij drie Retina MacBooks hebben ze het Apple-logo aangepast naar ontwerp van de Hongkongse Jonathan Mak. Het Apple- logo met als uitsnede het silhouet van Steve Jobs nam net na diens overlijden een vlucht. Nu is het subtiele ontwerp terug te vinden op drie MacBooks.

Onderop staat bovendien een quote van Jobs. De laptops worden nu geveild, de opbrengst gaat naar twee goede doelen: GetItDone van Hanna Verboom, een online platform voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten. En het ForThePlanet App Fund, dat makers van apps met maatschappelijke waarde maar zonder businessplan ondersteunt.

Wie nog zo’n unieke MacBook wil moet opschieten, de veiling duurt nog tot vijf uur vannacht. Goedkoop is het trouwens ook niet, bieden begint bij 9500 euro. Maar dan ben je wel verzekerd van een ultra-limited edition model: Uncover gaat dit ontwerp hierna nooit meer maken, hoe mooi het ook is.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief