B&O Play A9 speaker verdient een feestje
Nieuws

B&O Play A9 speaker verdient een feestje

maandag 08 oktober 2012 10:24

De nieuwste telg van het speelse submerk van Bang & Olufsen is de in het oog springende BeoPlay A9 speaker met een opvallend rond ontwerp.

B&O Play wist ons al te charmeren met de prachtige aluminium Beolit 12, het best klinkende ‘picknickmandje’ ooit. En de uitzonderlijke iPad-speaker BeoPlay A3 wist het zelfs tot de cover van Bright Magazine te schoppen. Maar hoe fijn die draagbare speakers er ook uitzien, de nieuwe BeoPlay A9 speaker trekt alle aandacht.

De opvallende ronde speaker is met zijn diameter van 70 centimeter en gewicht van zo’n 14 kilo bepaald geen draagbare jongen. Alsnog zul je versteld staan van het enorme geluid dat de A9 voortbrengt. B&O Play heeft in het strakke ronde design van ontwerper Øivind Alexander Slaatto naast een 8 inch woofer nog vier speakers weten te bouwen. De twee 3 inch speakers voor de middentonen en de twee ¾-inch tweeters hebben allemaal een eigen 80 watt versterker, de woofer heeft een versterker van 160 watt.

Dat geeft een vol, compleet geluid, of je de A9 nu op drie poten zet of aan de muur hangt, volgens B&O Play. Het minimalistische ontwerp is nagenoeg vrij van knoppen, een stroomsnoer is het enige dat doet vermoeden dat je met een apparaat te maken hebt. Qua aansluiting is de A9 duidelijk toegespitst op draadloos muziek luisteren. Niet alleen AirPlay is van de partij, maar ook aan DLNA is gedacht.

Het volume regel je door de langs de gebolde achterkant van de A9 de aaien, wat erg goed werkt. Zachter zetten gaat sneller dan harder, zodat je nooit onbedoeld het volume ineens omhoog slingert. De luidsprekercover van de A9 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, wit, zwart, rood, groen en bruin. Pootjes zijn gemaakt van eiken-, beuken- of teakhout. De speaker is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor €1.999.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Zie het al voor me, iedereen gaat je vragen of je je satelliet niet beter op het dak kan plaatsen.

 

Nieuwsbrief