Bright 47: Beter dan echt
Nieuws

Bright 47: Beter dan echt

vrijdag 24 augustus 2012 15:18

Minecraft, Jonathan Ive, overstappen van Apple naar Android (en andersom) en hoe games ons gelukkiger, slimmer en socialer maken.

Vanaf vandaag op de mat bij abonnees en los verkrijgbaar in de Bright webshop: het aug-sep nummer van Bright magazine. Hieronder het voorwoord.

"Ik speel tegenwoordig nog maar één keer per jaar games: in de vakantie tussen kerst en oud&nieuw. Buiten is het dan lekker guur en de creche blijft gelukkig geopend zodat je wat tijd hebt voor jezelf. Ik bestel ruim op tijd de nieuwste Call of Duty of Battlefield, maak geen afspraken en zet m’n telefoon op stil. Dit jaar zal dat lastig worden, want eind september verwachten mijn vriendin en ik een tweede kindje. Een groot geschenk natuurlijk maar ook jammer want gamen is goed voor je.

Gamers met veel uren op de klok ontwikkelen diverse skills. Niet alleen die gericht op het spel in kwestie maar ook vaardigheden waar je in de echte wereld wat aan hebt. Beter samenwerken bijvoorbeeld. Lees er meer over in de voorpublicatie uit het boek Beter dan echt.

Er bestaan veel vooroordelen jegens games. Naast dat het notoire timewasters zouden zijn, zouden ze je afstompen. Wederom onjuist. Ik ben van een van de eerste generaties die met games is opgegroeid en heb nooit enige afstomping ervaren. Games hebben me juist altijd geprikkeld. Ze sterken het doorzettingsvermogen, voeden de verbeelding, stimuleren het verzinnen van oplossingen en ze trainen je in de ondergewaardeerde kunst om een hele nacht door te halen zonder kater de dag erna.

Niels 't Hooft heeft een portret gemaakt van het meest inspirerende spel van dit moment: Minecraft. Een zogeheten sandbox game waar niks gebeurt zonder jouw creativiteit en bouwlust. Het spel biedt je letterlijk een maakbare wereld. Populair onder jong en oud. Ik kan het iedereen aanraden. Zorg alleen dat je de volgende ochtend geen afspraken hebt staan."

Hier de complete inhoudsopgave. Bright 47 is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop en volgende week in de betere boekhandel. Abonneren kan natuurlijk ook. Lekker luxe, wordt ie gewoon opgestuurd. Het boek Beter dan echt van Jane McGonigal is ook los bij ons te bestellen voor de scherpste prijs op de hele interwebs (17,60 ipv 22 euro).

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

ik heb al op 2 mei 2012 een abbonement op de Bright aangevraagd en betaald, en ik heb nog geen een nummer ontvangen en vandaag heb ik nummer 47 ook nog niet ontvangen!
hoe kan dit?

alvast bedankt,

Tim

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Dit is heel vaag en vervelend. Stuur svp een mail naar lezersservice@veenmagazines.nl en stuur een cc naar redactie@bright.nl met je adres, dan sturen we je 46 en 47 meteen op.

 

Ok, Ik heb het mailtje verstuurd! Ik hoop dat het snel goed komt.

 

Je kan minecraft veel dingen noemen, maar "de meest inspirerende game op dit moment" is het zeker niet..

 

Ik heb denk ik wel 5x een proef exemplaar aangevraagd, maar deze nooit ontvangen. Zelfs niet na telefonisch contact. Komt niet echt professioneel over...

 

Hi Avid

dat vinden wij ook vervelend! We laten je graag kennismaken met ons mooie magazine. Stuur svp je adres even naar redactie@bright.nl, dan sturen we je een nummer toe.

 

Nieuwsbrief