De beste Nederlandse Pinterest boards
Nieuws

De beste Nederlandse Pinterest boards

woensdag 29 augustus 2012 12:29

Op Pinterest vind je oneindige verzamelingen mooie beelden. Bright tipt welke Nederlandse pinners de moeite waard zijn om te volgen.

Op Pinterest zijn digitale prikborden met prachtige verzamelingen plaatjes te vinden. Gratis voor je samengesteld door mensen die daar veel tijd en energie in hebben gestoken. Goed voor het opdoen van inspiratie voor werk of interieur, even rustgevend plaatjeszappen of om bij te blijven met de eye candy in de wereld.

Bright heeft ook zo'n pagina met verschillende pinboards, waaronder één met het mooiste design, de beste travelspullen, bijzondere fashion en de nieuwste mobiele snufjes. Dat is een mooie behapbare bron om uit het enorme aanbod jouw specifieke selectie samen te stellen voor je eigen pagina. Of de leukste vondsten door te twitteren of mailen aan die vriend die altijd op de hoogte wil zijn. Onze hoofdredacteur heeft ook een aanbevelingswaardige Pinterest-pagina trouwens.

Maar je weet dat je als je een browser opstart niet vanzelf leuke websites vindt, en je herkent vast dat je ondanks 60 GB muziek toch weer diezelfde cd opstart. Zo heb je ook bij Pinterest een paar beginpunten en leidraden nodig. De grote bulk betreft pinboards met interieurs, die voor bijna de helft gemaakt worden door Amerikanen en dan vooral vrouwen met voorkeur voor styling.

Die boards sluiten niet altijd aan bij jouw smaak. En ook niet bij ieders interesse. Terwijl er oneindige prikborden met interessante architectuur, mooie street art, wetenswaardige technologie en bijzondere infographics te vinden zijn. Maar hoe vind je de pins waar je wel op zit te wachten? Bright selecteert de Nederlandse boards die volgens ons goed zijn om te volgen.

Het overzicht van Nederlandse accounts genaamd Pingids geeft aan dat het nog steeds voornamelijk individuele personen en tijdschriften zijn die tijd stoppen in Pinterest. Nederlandse merken en zeker ontwerpers laten nog op zich wachten. Grootverbruiker volgens Pingids is April&May waar je goed gecategoriseerde woontips kunt vinden - op nummer 1 met ruim 300 duizend volgers. De geselecteerde stijl met veel witgewassen hout en grijze verf is mij helaas niet breed genoeg. We zetten een aantal Nederlandse tips voor je op een rij.

- Studio Ank
Ank van ontwerpbureau 2dstudio heeft een persoonlijk prikbord zoals Pinterest het bedoeld heeft. Dat wordt gewaardeerd: met een enorme 115 duizend volgers is ze de nummer 2 van Nederland.

- Collectievissen
Niet een eigen pagina maar een verzameling waaronder musea en bibliotheken met hun collectie spelen en deze delen, in navolging van eenhypeuit Australië.


- Spirograaf
Met zijn allen lukt het om hele specifieke - bijna freaky - verzamelingen samen te stellen. Persoonlijke favoriet: alles wat met een spirograaf te maken heeft (en daarnaast natuurlijk Lego).


- Lettervermicelli
Nog zo'n voorbeeld van veelheid. Deze verzameling laat alles wat letters vertoont zien. Dat beslaat een breedte van grafiek tot kleding.

- Appcessoires
Appsewattes? Conceptontwerper bij mooie dingen voor je mobieltje makers Icemobile Karlijn van den Berg verzamelt accessoires voor apps, tastbare producten die als add-on op smarthpones en tablets kunnen werken. Van Little Printer via Life of George tot iPawn.- SanneW
Een aanrader omdat Sanne Walvisch vooroploper is in het op waarde schatten van Pinterest. En omdat ze daar zo'n helder stuk over heeft geschreven. Fan vanaf het eerste uur en dat zie je aan haar pins.

- HelloAnke
De meest bijzondere plaatjes vind je op het board van art director Anke. Veel prachtige covers maar hou vooral "Anything that inspires me" in de gaten.

- Frame magazine
Het in Amsterdam gemaakte maar internationaal toonaangevende interieurmagazine Frame is ook op Pinterest te volgen. Kost je geen 20 euro.

- Edward van Vliet
Nee maar, een ontwerper met een pinterestpagina! Met de mooiste plaatjes, plekken en patronen die niet eens voor het grootste deel door hemzelf gemaakt worden. Want Pinterest vervuilen met reclame, daar trappen we niet in.


- Naamafdeling
We sluiten af met een lach. Bureau de Naamafdeling verzamelt onder namespotting gevonden grappen als Hans & Frietje en Kaasgaaf.

Zo. Dat moet een bruikbaar begin zijn voor wie een Pinterest-account wil beginnen. Of klikplezier voor wie liever alleen komt kijken. Welke Nederlandse (p)interessante pagina's tip jij?

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

"Op Pinterest vind je oneindige verzamelingen mooie beelden"

Nee, het meeste is bagger maar sommige zijn wel aardig.
Toch bedankt om de "wel aardige" er uit te lichten.

 

Omdat ik benieuwd was welke Nederlandse merken, organisaties en bedrijven actief zijn op Pinterest ben ik een tijd geleden 'Dutch Brands on Pinterest' gestart; http://pinterest.com/designinknl/dutch-brands-on-pinterest/

Eventuele aanvullingen zijn welkom...

 

Nieuwsbrief