De mooiste naaimachine ter wereld
Nieuws

De mooiste naaimachine ter wereld

woensdag 31 oktober 2012 13:55

Prachtig uitgevoerd in hout en leer zou de Alto niet misstaan in de werkkamer.

Eerst was het customizen wat de modebladen opdroegen, nu is repareren in zwang. Je eigen kleding (ver)maken is al jaren niet meer oubollig. Naaimachines bleven dat echter wel. Om de logge witte apparaten te bedraden moet je wat technische kennis in huis hebben en voor het bedienen van het pedaal is goede hand-voet-coördinatie een vereiste. Onlangs afgestudeerde ontwerper Sarah Dickins lost al deze problemen in een klap op.

De Alto maakt indruk met de houten voet en leren details. Maar ook zijn werking scoort. Het voetpedaal om de naald aan te drijven is vervangen door een sensor in de houten voet waarop je leunt om de snelheid te bepalen. Door de moderne techniek in de arm kan die een stuk smaller gemaakt worden, waardoor er meer ruimte is om de stof langs de naald te manoeuvreren. Waar je bij een doorsneemachine een doolhof aan lussen moet doorkruizen om het garen naar de naald te leiden, is er nu bovenop de arm een gootje waar het draad foolproof doorheen loopt.

Dickins is genomineerd voor een James Dyson award en momenteel op zoek naar een producent. Wij hopen dat ze die snel vindt.

Reacties

Nu nog een facebook integratie, kan iedereen zien wie (sorry), wat je genaaid hebt.

 

+1

 

Tja, ziet er sexy uit, maar op deze rechtuit-stik-machine ben je binnen 2 maanden knutselen uitgekeken (en dan ben echt je geen beginner meer). Een beetje bruikbare naaimachine heeft tegenwoordig allang features als automatische draaddoorvoer. Die sensor touch is ook eerder een belemmering dan dat het helpt. Je hebt juist 2 losse handen nodig om stof exact te gidsen bij naaien, borduren en quilten.

 

Nieuwsbrief