Dutch Design Week: winterbanden voor je fiets
Nieuws

Dutch Design Week: winterbanden voor je fiets

donderdag 25 oktober 2012 17:16

Klik zes bike spikes om je fietsband en je rijdt zonder glijden door sneeuw en ijs. 


Zelden zijn de afstudeerontwerpen aan de design Academy zo praktisch. Cesar van Rongen hoeft dan ook weinig te laten zien of uit te leggen aan het passerende publiek van de Graduation show. Zijn expositie bestaat uit niets meer dan één fiets. Direct vallen de fluoriserend gele banden op, en daar gaat het dan ook om. 

Bike spikes zijn zes rubberen gekromde bogen met platte spijkers erop. Met zes van die delen bekleed je een hele fietsband. Op die manier kun je zonder glibberen en glijden door platgereden sneeuw en over ijs fietsen. Volgens Van Rongen kun je er ook gewoon mee op asfalt fietsen en hoef je dus geen vieze koude handen te halen als je een droge weg tegen komt.

Om je band met spikes uit te rusten levert Van Rongen een montagesleuteltje bij. Moeilijkheid aan het concept is dat er tegenwoordig niet alleen meerdere wielmaten bestaan, maar ook nog diverse banddiktes. Als het mogelijk is de rubberen bogen op ieder wiel te passen, lijkt het me alleszins mogelijk dat dit ontwerp nog deze winter in de winkel ligt. Kunnen we dan testen of je er ook een stoepje mee kunt nemen zonder onderdelen te verliezen. 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Ziet er vet uit! Lijkt me gaaf met een mountainbike in het bos te gaan en deze banden te gebruiken!

 

Lijkt me ideaal! Alleen jammer dat het er niet uitziet :) Vind ik dan.

 

Komt vast ook in zwart.

 

Het idee is super, maar ik hoor een hoop lawaai. En zijn ze ook te gebruiken in combinatie met remblokjes?

 

Lijkt mij ideaal. Wil wel een setje, waar te bestellen?

 

Eerste wat ik dacht toen ik deze tegen kwam, was dat ik dit 3 jaar terug ook eens bedacht heb en toen in de veronderstelling was dat zoiets vast allang bestond en het voor die 2 weken per jaar dat er a
plat gereden sneeuw ligt ook niet echt de moeite is.
Voor mountainbiken heb je ze echt niet nodig, profiel wat er opzit werkt echt wel beter in de bossen als een paar stalen noppen!

 

Nieuwsbrief