Fab introduceert vernieuwde app voor Europa
Nieuws

Fab introduceert vernieuwde app voor Europa

dinsdag 16 oktober 2012 20:01

Online shopping-community met nadruk op design, lifestyle en gadgets komt met vlotte app waar het altijd uitverkoop is.

Fab is 's werelds snelst groeiende webwinkel. De site begon vorig jaar in de VS en kon daar al snel op veel bekendheid rekenen. Ik kan me herinneren dat veel Amerikanen in mijn Twitterfeed eind 2011 veel naar Fab linkten. Daar kon ik destijds dubbel niks mee: de site werkte alleen in de VS, bovendien moest je een account hebben. Ondertussen is Fab ook naar Europa uitgebreid en sinds kort hoef je niet eens meer een account aan te maken.

Nu is er ook een app die we in Europa kunnen gebruiken. Het principe blijft hetzelfde als op de site: het is altijd uitverkoop. Maar wel tijdelijk, alles wat je op zowel de site als in de app kunt kopen, is na een paar dagen of weken weer weg. Dat principe lijkt goed te werken, Fab zegt 7 miljoen bezoekers per dag te hebben. De app werkt soepel en doet qua uiterlijk denken aan Pinterest, The Fancy en Svpply. Ook hier zie je een grid met mooie foto’s van spullen waar je hebberig van wordt (ik althans wel).

Je ziet altijd in een oogopslag hoeveel iets kost, hoeveel korting je krijgt en hoe lang de aanbieding nog loopt. Om de hebberigheid optimaal aan te wakkeren, kun je op een kalender zien wat voor moois er volgende week verkocht wordt. Ook kun je checken welke aanbiedingen bijna aflopen en welke producten net in de winkel staan. Om de koop-haast compleet te maken, heb je maar twintig minuten om af te rekenen, als je iets in je winkelwagentje hebt gedaan.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Benieuwd, word van The Fancy idd altijd hebberig maar meestal niet te betalen. De site/app van Etsy vind ik dan ook erg goed, DIY/vintage/homemade spulletjes voor soms een klein prijsje.

 

Een soort Bright shop maar dan anders ;-)

 

Nieuwsbrief