Formule 1: mooi wint
Nieuws

Formule 1: mooi wint

maandag 19 maart 2012 11:03

Gisteren begon het Formule 1 seizoen in Australië. De mooiste auto behaalde de eerste en derde plek.

Nog niet zo lang geleden schreven we over de nieuwe vorm neuzen op Formule 1 auto's. Door aangescherpte regels over de hoogte van de neus, kwamen de meeste teams met een getrapte voorkant. Ondertussen wordt dat ontwerp al weinig liefkozend 'het vogelbekdier' genoemd. Coureur Nico Rosberg legt het graag even aan u uit in onderstaande video. 

Mercedes-McLaren is één van de weinige teams die niet met deze trend meedoet en voor een slanke neus kiest die in één lijn doorloopt.

In ieder geval gisteren werd met die knappe auto de eerste en derde plek behaald, nadat in de kwalificatie de snelste twee rondetijden werden neergezet. Dat belooft nog wat voor het komende jaar. In voorgaande jaren is er geïnspireerd door de competitie nog wel eens radicaal herontworpen in het seizoen. Als Mercedes McLaren zo goed blijft presteren kan de getrapte neus nog wel eens een tijdelijk fenomeen zijn.

Ander Formule 1 ontwerpnieuws: de prijs voor hipste helm gaat zonder twijfel naar Heikki Kovalainen met zijn Angry Birds helm. Nu de raceserie steeds meer overgenomen lijkt te worden door sponsornamen (Cepsa?, Kingfisher?) die de gemiddelde mens weinig zeggen, is het leuk om zo'n herkenbaar beeld terug te zien op de helm van de Finse coureur. 

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Mercedes-McLaren heeft al heel lang de mooiste auto alleen nu steken ze er wel echt met kop en schouders boven uit.

 

Mercedes-McLaren heeft al heel lang de mooiste auto alleen steken ze er nu wel met kop en schouders boven uit.

 

Het team heet Vodafone McLaren Mercedes. Dus eerst de sponsornaam, dan de naam van het team en vervolgens de motor. Niet eerst de motor en dan de teamnaam. Vind het nu verwarrend, aangezien er een Mercedes team in de F1 actief is.

Daarnaast is de getrapte neus geen trend, maar een verplichting. De de neus moet lager zijn om de veiligheid te verbeteren, maar aangezien de ophanging van vrijwel alle auto's niet gewijzigd zijn voor 2012, hebben de teams een trap in de neus gemaakt.

McLaren heeft de ophanging wel verlaagd en heeft daardoor geen trap in de neus hoeven maken, maar heeft de neus wel meer gebogen laten lopen. Daarnaast weten we niet of het succes van McLaren met de neus te maken heeft, dan nog eerder met de verlaging van de ophanging. Daarnaast is de Mercedes motor is sterk en ook de andere Mercedes-teams deden goede zaken in de kwalificatie. Dus dat zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Het is dus nog even afwachten, maar McLaren heeft de mooiste auto, is het beste team en de getrapte neuzen zijn inderdaad spuuglelijk. :)

 

Nieuwsbrief