Hype uit Taiwan: bubble tea
Nieuws

Hype uit Taiwan: bubble tea

woensdag 03 oktober 2012 13:31

Klaar met die latte macchiato? Bubble tea is de nieuwe trend.

Voor wie het wel gehad heeft met exotische koffie uit dure winkeltjes, of wie meer een theeleut is, hebben we goed nieuws. De uit Taiwan aanstormende hype heet bubble tea.

Bubble tea is thee met balletjes erin. De thee komt in vele smaken maar altijd met ijsblokjes. Er kan gemalen fruit en/of melk bij en wel / geen / veel suiker of honing. Bubble tea koop je in een speciaal winkeltje waar het vers voor je gemaakt wordt. Het gaat in een halve liter plastic of kartonnen beker waarna er met een machine folie om wordt geplakt. Dat gaat dan weer samen met een breed rietje in een plastic zakje. Wil je drinken, dan duw je het rietje door de plastic folie.

Die beker kan beter, dacht ook Alexander Pelikan van PeLi design. Het Taiwanese bedrijf NDD gaf hem de opdracht mee om het drinken van Bubble tea meer de allure te geven van een traditionele Chinese theeceremonie. De uitkomst is BaBo, een glazen beker in de druppelvorm van kruikjes waarin ingrediƫnten voor Chinese medicijnen bewaard worden. De bolle onderkant zet je in een polyethyleen bodem. De deksel uit hetzelfde materiaal heeft een houder waarin je het glazen rietje bewaart.

Aangezien het fenomeen in 1983 in Taiwan is ontstaan, vragen we een Nederlandse theefanaat ter plekke naar haar ervaring: "De bubbels zijn een soort zwarte gummiballetjes die voelen als Haribobeertjes, maar dan minder zoet en iets weker. Ze smaken naar niks, passen net door het rietje en aan het eind van de thee zijn er nog een hele berg over. Na twintig bubbles vind ik ze irritant worden." Ah okay, misschien wordt bubble tea toch niet zo'n hit in Nederland?

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Uitproberen in het kosmopolitische Gulpen bij de enige Nederlandse Bubble-T bar! http://www.bubbletbar.eu/vestigingen/

 

Bubble Tea is helemaal geen hype ;) ik drink het al een jaar of wat. Ik vind het overigens helemaal geen koffievervanger maar een lekker fris drankje voor de zomer/lente

 

Dus Carel, als JIJ het drinkt kan het dus geen hype zijn of ooit worden. Want? Alles wat jij doet moet per definitie haast wel lame en achterhaald zijn? Haha jammer dat er geen beroep bestaat als levende hype ontkrachter..

 

Ze hebben t zelfde mij mac caf

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Wie/wat is mac caf? Google weet het niet. 

 

Hmm, hij heeft de helft van mn reactie verwijderd.

Mach caf

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Met die ene letter extra kom ik er ook nog niet uit, heb je een plaatsnaam of link misschien?

 

Nieuwsbrief