Ikea maakt van de tv weer een meubelstuk
Nieuws

Ikea maakt van de tv weer een meubelstuk

woensdag 18 april 2012 10:53

De Zweedse woongigant komt met meubels met ingebouwde tv en geluid. En bijpassend koddige naam.

Uppleva heet het meubelstuk-meets-televisie. Op het eerste gezicht ziet het eruit als gewoon maar een televisie op een kastje, maar het is meer dan dat. Of minder. Duidelijke focus van Uppleva is eenvoud: een full-hd smart tv met wifi, 2.1 geluidsset met draadloze woofer en dvd/bluray-speler, allemaal in een kastje met drie mogelijke designs gebouwd. En allemaal te bedienen met maar één afstandsbediening. Dan nog hou je genoeg ruimte over voor zaken als spelcomputers en decoders. Het meubilair is speciaal ontworpen om snoeren makkelijk weg te werken, kastdeurtjes laten signaal van afstandsbedieningen gewoon door.

Onderdeel voor onderdeel zelf in elkaar zetten hoeft gelukkig niet, de elektronica haalt Ikea bij het Chinese TCL, hier beter bekend als Alcatel. De LED tv met een opvallende 400Hz komt in vier formaten beschikbaar, kan DivX HD afspelen en heeft een riante vier HDMI-poorten. Het instapmodel gaat zo’n 730 euro kosten. Geduld moeten we nog wel hebben: de Uppleva-lijn komt deze herfst eerst uit in Zweden, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. Wij zullen met de rest van de wereld moeten wachten tot volgend jaar lente.

 

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Goed design. Maar ik vond het wel fijn dat er ook dingen waren voor je huis waarvoor je niet naar de Ikea hoefde. Zucht. Hoewel, liever naar Ikea dan Mediamarkt.

 

Ik vraag me alleen af hoe het met de beeldkwaliteit staat..

 

Ja, Dieter Rams zou er best wel blij mee zijn. Vooral die subwoofer is mooi.

 

Waarom de aansluitpunten voor externe apparaten niet (ook) in het kastje? Nu krijg je nog steeds een kabelspaghetti.

 

Daar dacht ik ook meteen aan toen ik de connectors aan de zijkant zag zitten! Een paar stopcontacten en hdmi aansluitingen ín het kastje zou echt te gek zijn.

Zou mij een boel gewurm tussen het stof schelen. 

 

Super! alleen die interface van het systeem ... en die mp3 speler ... daar kan nog wel aan gewerkt worden...

 

Nieuwsbrief