Koffiebeker zwelt op om je vingers te beschermen
Nieuws

Koffiebeker zwelt op om je vingers te beschermen

woensdag 31 maart 2010 15:10

Deze koffiebeker lijkt gewoon van karton, tot je hem vult met een hele vloeistof.

Starbucks doet om zijn koffiebeker voor onderweg een kartonnen kraag zodat je je handen niet brandt. Piepschuimen bekers zijn over het hele opppervlak dik gemaakt om de hete koffie te isoleren. De nieuwe Heatswell Coffee Cup is een dunne stapelbare beker waarvan het middelste gedeelte opzwelt als er warme drank in gegoten wordt. Het bewegende deel kan desgewenst een logo in 3D worden.

Voordeel: geen kraag die kan afzakken, geen extra kartonnetje nodig, tijdsbesparing voor de bediening en het volume van een dunne beker terwijl hij wel isoleert. En een coole gimmick natuurlijk. Het endothermische deel is biologisch afbreekbaar.

Weer een product uit de koker van Scott Amron. Zijn werk komt op de markt via een business model gebaseerd op MOQ (Minimum Order Quantity). Je kunt nu je product bestellen, maar pas bij een x aantal bestellingen gaat het ding in productie.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Goed spul! Plak het op je voorhoofd en je hebt een visueel koorstthermometer.

 

Bah, wat een lelijk fluitketel.

 

jaren 70 fluitketel lijkt het

 

Ranzig!

 

Hoe werkt dit met het bekerhoudertje?

 

Nadeel: zo weet je ook niet wanneer je hem kunt drinken en verbrand je je lippen ipv je handen ;)

 

Wat een gedoe met die reclamebanners hier, de eerste 2 artikelen zijn niet te lezen omdat ze niet weg geklikt kunnen worden.

1. klopt, het is een ontzettende lelijkefluitketel
2. het idee is leuk maar in de praktijk lijk het me eerder lachwekkend zo ver als dat spul uitzet
3. wat is er mis met een extra karton bij hete dranken?
4. is dat blauwe spul milieu belastend?

 

Het duurt te lang voor dat spul uitzet. Allereerst zal de barista zijn/haar handen branden en vervolgens moet de klant 20 tot 30 sec wachten voordat ze de beker kunnen oppakken. Langere rijen etc
Zou beter zijn wanneer het binnen 5 sec uitzet maar goed idee.

 

Leuk idee maar het ziet er best wel onsmakelijk uit. Het oog wil natuurlijk ook wel wat bij het nuttigen van een kopje koffie. Niemand heeft er zin in zijn vingers rond een flodderige en pokdalige balzaklederen omhulsel te krullen. Het spul moet egaal opzwellen en ook zijn werk doen bij thee en ijskoude drankjes en niet alleen bij koffie.

 

Het lijkt meer op te zwellen tot een losse gerimpelde blauwe zak dan om een dikke isolerende laag. Volgens mij is de kans zeer groot dat je de beker met warme inhoud uit je handen laat glippen door die vreemde losse laag er omheen.
Zoals eerder gezegd duurt het ook te lang tot die volledig gezwollen is. Tot die tijd moet iedereen wachten en toekijken.

Ik zeg; geen succes.

 

Beetje vergezocht inderdaad. De koffiebeker van KeepCup heeft silicone omhulsel om de beker dat werkt ook prima en ziet er nog goed uit ook. Heb pas een groene beker bestel op http://www.herbruikbarekofiebekers.nl handig voor koffiehalen bij benzinestations etc!

 

Nieuwsbrief