Licht als pilaren, plastic als water
Nieuws

Licht als pilaren, plastic als water

dinsdag 23 oktober 2012 14:59

Licht als pilaren, plastic als water. Prisma's en een Kinect bootsen de elementen water en zon na.

Mist, geruis en licht dat als pilaren omhoog uitwaaiert. Het is een mystieke situatie daar in de oude paardenstallen in de binnenstad van Kortrijk. Designcollectief Troika uit Engeland bouwde deze subtiele lichtinstallatie. Arcades heet het werk, dat met prisma's, lichtbundels en rook bogen in de ruimte tekent.

Arcades maakt onderdeel uit van Future Primitives. Dat is een route langs acht topstukken op het gebied van design en technologie die ter gelegenheid van de designbeurs Interieur door de stad en over de beurs van Kortrijk verspreid zijn. Een nieuw onderdeel waarmee beursdirecteur Lowie Vermeersch (voorheen Pininfarina) zich op de kaart zet.

In het Future Primitives programma is ook de installatie Underwater van David Bowen te zien. Met een Microsoft Kinect weet hij bezoekers het gevoel te geven zich onder het wateroppervlak te bevinden. Honderden servomotortjes in een rooster dat aan het plafond hangt laten horizontaal verbonden stokjes een rimpelend en golvend wateroppervlak nabootsen.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief