Nostalgische fotocameralooks voor iPhone
Nieuws

Nostalgische fotocameralooks voor iPhone

dinsdag 03 januari 2012 09:28

De iCA cases van Gizmon zorgen voor een ouderwetse cameralook. Phoneography grijpt terug naar de klassiekers.

Een polycarbonaten behuizing voor je iPhone is op zich niets nieuws onder de zon. Gizmon, dat eerder al uitpakte met iPhone-lenzen, heeft nu echter een case op de markt gebracht die duidelijk refereert aan vervlogen tijden van klassieke fotocamera's.

Een nieuw hoesje met de looks van een oude camera, nou en? Wel, deze iCA case heeft een echte sluiterknop die zowel in combinatie met de standaard camera-app als heel wat andere apps kan worden gebruikt. Met een optische zoeker én een statiefaansluiting is deze case de gimmick voorbij.

Uiterlijk houdt de iCA case het midden tussen de recent gelanceerde Fujifilm X100 en de klassieke body's van Leica, maar nu al is zeker dat deze iPhone 4 en iPhone 4S accessoires het phoneography-fenomeen zal versterken. Te meer omdat de iCA compatibel is met de Gizmon-lenzen waardoor je als fotograaf helemaal los kan gaan, als je niet gebeld wordt intussen. Het lederen riempje maakt de retro-cameralook helemaal compleet.

Hoeveel deze iCA en de accessoires gaan kosten, is nog niet officieel bekend. Eerste indicaties spreken van 65 dollar voor de in bruin, zwart of wit verkrijgbare behuizing alleen.

Reacties

Probleem is alleen dat die lens die je ziet dus niet de lens is die echt gebruikt wordt en dus eigenlijk alleen maar een uitstekend obstakel vormt.

 

De gimmick voorbij? Die enorme neplens achterop maakt het juíst een gimmick. De sluiterknop drukt gewoon op volume + dus dat is niet bijzonders en die optische zoeker is waarschijnlijk zo bedenkelijk van kwaliteit dat je er niks aan hebt. Gimmick ten voeten uit dus :)

 

Ze hebben dan wel hun logo op leica laten lijken.

T gaat m niet worden dit

 

Ti's ook nog zo dat de iPhone r ondersteboven in zit zodat de film op Windows pc er altijd op z'n kop uitkomt...

 

Oehhh, hebben hebben hebben!!!

 

Nieuwsbrief