Oplossing voor ruimtegebrek: parkeren in de woning van een ander
Nieuws

Oplossing voor ruimtegebrek: parkeren in de woning van een ander

zondag 29 juli 2012 13:41

De helft van de huizen staat overdag leeg. Waarom zou e daar geen auto's kunnen parkeren?

In een grote stad als Tokio en New York is elke minuut dat een gebouw leegstaat zonde van de ruimte en het geld. Vooral nu veel mensen buiten de stad wonen en met hun auto naar hun werk gaan. Ontwerper Aaron Cheng bedacht een huis dat als een opklapbed kan veranderen tot parkeerplaats. Door te werken met muren die in kunnen klappen als een accordeon is een ruimte eenvoudig aan te passen. Mits de bewoners al hun spullen netjes opbergen.

Dat is het concept Parking + House. "Appartementen zijn leeg gedurende de dag en parkeerplaatsen zijn 's nachts leeg. Dus waarom niet huizen en parkeerplaats integreren als één?", zegt hij in de mooi gemaakte animatie van het idee op PSFK.com. Het concept is ingezonden voor een James Dyson Award, die eerder gewonnen werd door de Airdrop, die water uit de lucht kan zuiveren.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Wel alleen met Auto's zonder CO2 uitstoot, zodat je s'avonds niet het gevoel hebt 20 sigaretten te hebben gerookt

 

En 'lekker op tijd naar huis' zit er ook niet meer in, want één of andere auto blokkeert de voordeur...

 

Leuk bedacht, maar als je toch zo moet leven...

 

Wat een ongelooflijk dom idee.

 

Diatopia: je weet toch hopelijk wel dat CO2 uitstoot in directe zin helemaal niets te maken heeft met luchtkwaliteit? NOx en roet zijn véél schadelijker voor de gezondheid.

Overigens maakt het artikel duidelijk dat de auto's niet ín de woning worden geparkeerd.

Ik kan hier wel toepassing voor zien, maar meer in de vorm van tijdelijke huisvesting van bouwvakkers in de stad of als hotelkamers ofzo. Als woonhuis lijkt me dit zelfs voor Japanners te ver gaan...

 

Nieuwsbrief