Platform21, Bright en Superuse zoeken Ikea-hackers

woensdag 23 juli 2008 17:49

Platform21, Bright en Superuse zoeken Ikea-hackers.

Hack een IKEA flatpack, een product dat je als bouwpakket koopt en thuis nog in elkaar moet zetten en maak er je eigen ontwerp van door middel van een kleine verandering. Of doe een algehele hack, waardoor het een totaal andere functie krijgt. Deze prijsvraag is onderdeel van het programma Platform21 = Hacking IKEA, dat van 7 september t/m 28 september loopt bij Platform21. Het winnende ontwerp wordt tentoongesteld op de Montreal Design Biennale waar Platform21 = Hacking IKEA onderdeel van wordt. Ook wordt het winnende ontwerp gepresenteerd op de stand van Bright tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Joanna van der Zanden van Platform 21: 'We vonden al heel wat hacks op internet maar zijn ervan overtuigd dat het spannender kan. We zoeken naar innovatieve hacks: voorstellen, bouwsels en bouwinstructies.'

 

 

 

Wat je moet doen? De prijsvraag 'Hack-your-IKEA' is de oproep zelf een Ikea flatpack te hacken, dus jouw persoonlijke aanpassingen, dat kan van kleine veranderingen tot grote, zodat het ding een geheel andere functie krijgt. Deelnemers moeten een aantal foto's of een filmpje inzenden met een kort statement:  wat het is, wat ze hebben gedaan, eventueel een nieuwe naam. Dit moet voor maandag 15 september per mail verstuurd worden naar billy@bright.nl.

De jury bestaat uit Bright's hoofdredacteur Erwin van der Zande, en Scott Burnham (schrijver, creatief directeur van de 2009 Biennale Montreal en curator van Urban Play, onderdeel van Experimenta Amsterdam in september) en Césare Peeren (Superuse en 2012architecten).

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Leuke wedstrijd, maar ik moest echt even flink lachen om het inzend mailadres! Heerlijk IKEA-style. Way to go jongens (en meiden). :)

 

Ik heb geen IKEA maar Xenos meubels gehackt. Mag dat ook?

 
@Rinzwind - nee, Xenos meubels tellen niet mee... het gaat hier expliciet om een IKEA flatpack. Dus toch maar ff een Billy scoren dan ;-)
 

Hier zijn ze daar ook al een tijdje mee bezig...
http://ikeahacker.blogspot.com/

 

Ik maakte al jaren geleden een krantenbak van een keukenblok - en een tv-meubel van een setje kleerhangers. Maar ja, IKEA-kwaliteit hè... Het was dus zo stuk.

 

Ik heb een lamp gemaakt van een wijnrek, maar dat wijnrek koop je kant en klaar (VURM)... lijkt me dus niet helemaal te passen of wel?

 
@ Michiel Dol - stuur maar in... We zijn benieuwd. Wellicht past het binnen de regels.
 

Geweldig -- ik was (verhuizing) net bezig met IKEA-hacks zoeken. Ben erg benieuwd!

 

Ik heb een tafeltje gekocht van de ikea, dat past echt heel goed bij mijn <a href="http://www.wolters-online.nl/Bert-Plantagie.aspx">Bert Plantagie</a> bank en stoel.

 

ikea tafeltjes, zoals te zien op de foto, zijn gemaakt door @RoelofMulder

 

Nieuwsbrief