Voor deze fiets heb je ook driehoog achter een opbergplek
Nieuws

Voor deze fiets heb je ook driehoog achter een opbergplek

woensdag 29 augustus 2012 13:25

De spookachtig witte stadsfiets ThinBike past met wegklapbaar stuur en trappers makkelijk achter de deur.

Wie een fiets in een trapgat kwijt wil of in een auto wil vervoeren weet dat sturen en trappers altijd in de weg zitten. Met maar twintig centimeter breed wurmt de Schindelhauer ThinBike zich in smalle sleufjes. Dat kan doordat het stuur en de trappers kunnen inklappen.

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar nu is de ThinBike dan ook echt te koop. Op de beurs Eurobike in Friedrichshafen, Duitsland, wordt hij op 1 september aan het publiek gepresenteerd. Dealer in Nederland wordt de Aesthetic Peddler. Tot nog toe starten de prijzen voor een Schindelhauer bij 1095 euro.

Jorg Schindelhauer van de bloedmooie fietsen Viktor, Siegfried, Ludwig of Lotte maakte de ThinBike samen met Graham Hill, oprichter van de website Treehugger. Schindelhauers onderscheiden zich door de combinatie van eenvoud en technologisch vernuft. Zo heeft de fiets geen ketting maar loopt de aandrijving via een riem. Geen vieze broekspijpen en muren dus. Remmen doe je met een doodgewone terugtraprem.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Die vouwpedalen zijn trouwens bij de betere vouwfietsenwinkel gewoon los te koop. Zo'n stuurklapper had ik nog niet eerder gezien. Zou me niet verbazen als die via de reguliere rijwielgroothandels ook los te koop zijn en dus door je plaatselijke rijwielhandel gewoon te leveren. Kun je van elke fiets een platte fiets maken. Handig als je niet van wit houdt.

 

Geweldig wat een prachtfiets

 

Nou! Een lelijke fiets waar je het stuur van kan omklappen!

 

Over smaak valt niet te twisten over commentaar wel...

 

Nieuwsbrief