Crowdpleaser: een peertje op wifi
Crowdpleaser

Crowdpleaser: een peertje op wifi

vrijdag 21 september 2012 11:53

De lampjes van LIFX staan via wifi in verbinding met je smartphone. Ze doen alles wat je wil.

Er is weer een nieuw over-het-miljoenproject op Kickstarter. LIFX is een peertje dat je overal kan indraaien en met je telefoon kan besturen. Het peertje kan alles wat je hoopt dat hij kan. Je kunt de kleur instellen, dimmen, een tijdslot instellen, gebruiken als zonsopgangwekker, als discolicht en als automatisch dimmerbedlampje voor je kinderen. En je kunt hem ook nog instellen als notificatielamp, die flikkert bij elke binnenkomende e-mail.

Volgens de promovideo gaat de installatie zeer handig: draai het peertje in een lamp, download de gratis app en je kunt vooruit. Je kunt zoveel LIFX in je huis installeren als je wil. En wat ook fijn is: met een grote powerknop kan je alles in één keer uitzetten. De traditionele knoppen in het huis werken nog steeds. "Ze worden wellicht alleen een beetje jaloers", voorspelt de CEO Phil Bosua.

De makers hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ze hadden maar liefst twee maanden uitgetrokken om 100 duizend dollar op te halen. Sinds gisteren (na zes dagen) zijn ze boven een miljoen dollar gekomen en hebben ze een limiet aan de verkoop gezet. Je moet dus opschieten wil je er nog eentje bemachtigen. Ze worden verkocht vanaf 69 dollar.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

69 dollar voor een lampje?

 

Wees nog blij dat er geen Apple logo opzit anders red je het echt niet met 69 dollar

 

Leuk! Meteen besteld.

 

hey Nick,
ik heb dus een acount aangemaakt en moest daarna ook een amazon acount aanmaken maar nu vraagt hij naar een creditcard.. en die heb ik niet :S.... weet jij een alternatief?

 

Misschien een prepaid creditcard kopen bij de primera?

 

Of een creditcard lenen van iemand.. maar de lampen zijn inmiddels op.

 

Ja ik ha al helaas het vermoeden dat ze op waren.. toen ik keek was alleen

 

Nieuwsbrief