Crowdpleaser: Plant een potlood
Crowdpleaser

Crowdpleaser: Plant een potlood

maandag 27 augustus 2012 15:55

Heb je je Sprout-potlood opgebruikt tot een stompje? Stop het in de grond en er groeit een plantje uit.

Sprout is een potlood zoals alle andere potloden, met het verschil dat er zaadjes in de achterkant van het potlood verwerkt zitten. Als een potlood te klein is geworden om mee te schrijven, stop je hem met z’n kont in de aarde, gooi je er wat water overheen en dan is het wachten op wat gaat groeien.

De zaden in Sprout komen van allerlei plantensoorten. In de categorie groente heb je bijvoorbeeld tomaten, jalapeno en de groene peper, van kruiden heb je basilicum, tijm en rozemarijn. En er is ook nog een hele waslijst aan bloemetjes.

Je moet wel een grootgebruiker van potloden zijn, wil je er een tuin mee aanleggen. Voor 10 dollar krijg je een set van drie potloden in huis. Voor 1000 dollar krijg jij de keuze welk ander  voorwerp je wil voorzien van zaden, om je eigen Sprout-variant te maken. Denk bijvoorbeeld aan de schoenen met zaadjes in de zool die ook al een tijdje bestaan.

Het potlood bevat overigens geen gum want "wij niet geloven in het maken van fouten". Met nog 26 dagen te gaan is ongeveer een vijfde van de benodigde 25.000 dollar opgehaald.

Andere mooie crowdfundprojecten deze week:
Film 'The Startup': een volledige speelfilm over hoe jonge jongens hun startup runnen in Silicon Valley, als klein broertje van The Social Network.
Foto zoekt Familie: het Tropenmuseum is een actie gestart om fotoalbums uit Nederlands-Indië terug te geven aan hun eigenaren. Er is geld nodig voor een website en een app.

 

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief