Crowdpleaser: Portable oplader voor grootgebruikers
Crowdpleaser

Crowdpleaser: Portable oplader voor grootgebruikers

vrijdag 20 juli 2012 11:24

Urenlang draadloos stroom voor wel vier telefoons, tablets of e-readers met de POP.

Iedereen kent de sores van een lege accu. Ontwerper James Siminoff werd er op zijn vakantie niet goed van, dat gehannes van stroompunt naar stroompunt. Zowel de batterij van zijn Kindle, als de iPad van zijn vrouw en de iPhone van zijn kind raakten de hele tijd op.

"Ik had natuurlijk portable batterijladers kunnen meenemen, maar de kracht van die laders is niet zo groot en, om eerlijk te zijn, zijn ze behoorlijk lelijk. En dan is er ook nog het gedoe met al die kabels," zegt Siminoff in het promofilmpje.

En daarmee noemt Siminoff meteen alle voordelen van zijn vinding POP, Portable Power. De witte krachtcilinder heeft 25000 mAh power. Ter vergelijking: Duracell 5 uurs Mobiele Oplader heeft 1800 mAh. Verder zitten er vier oplaadkabels aan, die geschikt zijn voor Apple-producten en mini-usb aansluitingen. En daarbovenop ziet de POP er top uit. Zo zie je dat niet alle producten kleiner en onopvallender moeten worden: zolang het maar goed werkt en het er gelikt uitziet.

Het project is gedeeltelijk open source, zodat designers aan de slag kunnen met toepassingen op de POP. Zelf geven ze het idee van een ingebouwde speaker (waardoor de POP veel lijkt op het andere Kickstarter-project Hidden Speaker) of een zonnepaneel. De laatste inspiratiebron die POP geeft is een oplader met ingebouwde blender. "Of misschien is dat toch niet zo'n goed idee. Sommige idee├źn kunnen beter in het schetsboek blijven."

Voor 149 dollar koop je een POP. Met nog 43 dagen te gaan is het streefbedrag van 50.000 dollar al bijna binnen.

Andere mooie crowdfundingprojecten deze week:
Ringbow, een afstandsbediening als ring voor meer mogelijkheden bij het besturen van al je devices.

Deze grote rijdende Lego Truck, bestaande uit duizenden Lego-blokjes zamelt geld in voor de renovatie.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Als je nou eens begint met je telefoon op te laden als je slaapt. Dan heb je nooit problemen.

 

Dat is niet altijd goed om te doen. Het beste is om te stoppen met laden zodra de accu 100% heeft bereikt en niet een aantal uur wachten. Dan gaat de accu langer mee.

 

Dat ding kan zelf wel de laadstroom onderbreken wanneer de 100% bereikt is, hoor.

 

Nieuwsbrief