Crowdpleaser: Spamrobot wordt geëerd met poëziebundel
Crowdpleaser

Crowdpleaser: Spamrobot wordt geëerd met poëziebundel

zaterdag 08 september 2012 10:03

Na T-shirts, comics en fictieverhalen heeft de twitter bot @Horse_ebooks nu zijn eigen gedichtenbundel.

Misschien heb je wel eens van 'm gehoord, de spamrobot @Horse_ebooks. Zo'n acht keer per dag reageert hij met een totaal nietszeggende tweet op een willekeurig Twitter-bericht, om zo zijn oerlelijke website horse-ebooks.com onder de aandacht te krijgen (wat hem hierbij weer gelukt is).

En aandacht kreeg de robot, die aangestuurd wordt door Alexei Kouznetsov vanuit Moskou waar hij ook nog 170 andere robots 'in dienst' heeft. Door de bizar willekeurige berichten kregen de tweets een heldenstatus en worden ze gemiddeld 200 keer geretweet. Er zijn nu fictieverhalen met daarin de tweets, T-shirts en comics. We kunnen redelijke veilig stellen dat er al meer geld verdiend is met de merchandising dan met de ebooks zelf.

En nu is er de kers op de taart. Dichter Erin Watson uit Chicago heeft een gedichtenbundel uitgebracht met 24 gedichten waarin een tweet van @Horse_ebooks is verwerkt. Voor 10 dollar (exclusief 2 dollar verzendkosten) krijg je het boekje thuisgestuurd. Met het boekje heeft Watson al 3700 dollar opgehaald op Kickstarter, meer dan het dubbele van haar doel.

Andere mooie crowdfundingprojecten deze week:
Naar de Meubelbeurs Kortwijk: help pas afgestudeerde ontwerper Barry Rengelink zijn poef, eettafel en lamp op de Meubelbeurs in Kortwijk te tonen. Hij komt nog 1500 euro te kort op Voordekunst.nl.

Core Chair: de balansbal verwerkt in een bureaustoel op Indiegogo.com.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief